BEDRIFTSTEKNOLOGI

Omorganisering på gang hos Microsoft

Daglig leder Steve Ballmer mener selskapet har mistet sin nære kontakt med forbrukeren, og vil reorganisere seg i fire avdelinger.

Eirik Rossen
8. feb. 1999 - 11:24

De fire avdelingene er rettet mot henholdsvis forbrukere, næringslivet, utviklere og hjemmearbeidende eller telependlere. Den siste avdelingen karakteriseres også som den rettet mot kunnskapsarbeidere. Avisa siterer Microsofts talsperson Marianne Allison. En offisiell kunngjøring er ventet i mars.

Bakgrunnen for reorganiseringen er Ballmers gjennomgang av Microsofts daglige drift og rutiner. Hovedkonklusjonen til Ballmer skal være at selskapet er organisert med fokus på teknologi, i stedet for på kunder.

Forbrukeravdelingen ventes å ledes av Brad Silverberg, en tidligere sentral person i Microsofts ledelse. Silverberg har vært permittert siden sommeren 1997, antakelig etter å ha tapt en maktkamp med James Allchin, mannen som i forrige uke ble tatt med buksene nede i Windows-rettssaken, der han viste en forfalsket video. Silverberg ville spre nettleseren Internet Explorer til en rekke plattformer for ikke å begrense Microsofts kommersielle satsing på web til Windows-brukere.

Allchin er strategen bak "integreringen" mellom Windows og nettleseren, og har også hatt det daglige utviklingsansvaret for Windows NT 5.0. Han ventes å overta næringslivsavdelingen.

Forbrukeravdelingen skal omfatte Windows 98, personlige applikasjoner, online underholdning og liknende. Næringslivsavdelingen får Windows NT, eller Windows 2000 som det skal hete. Oppgaven for utvikleravdelingen blir å gjenopprette forbindelsen med utviklere som har gått over til Java. Den fjerde avdelingen skal ha med alle dem som bruker Office-suiten og kommunikasjonsløsninger i sitt daglige virke.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.