Omsetningen faller for Ergo Group

ErgoGroup og Per Andersen opplever et fall i omsetningen, men de fulle tallene viser ikke selskapet.

ErgoGroup og Per Andersen opplever et fall i omsetningen, men de fulle tallene viser ikke selskapet.

Posten og dermed deres heleide ErgoGroup, Norges nest største IT-selskapet målt i antall hoder, la i dag frem tall for tredje kvartal.

Tallene viser at nå merker også Ergo de dårligere tidene, men selskapet har klart seg relativt sett svært bra, særlig når man ser på utviklingen hos deres hovedkonkurrent EDB Business Partner.

Ergos omsetning falt fra 671 millioner kroner i tredje kvartal i fjor til 653 millioner kroner i år. Resultat før avskrivninger og ekstraordinære tiltak (EBITDA) var på 120 millioner i tredje kvartal, mot 116 millioner kroner i fjor.

Men som datterselskap av Posten oppgir ikke Ergo avskrivininger og resultat før skatt. Og her skjuler det seg hvertfall dette kvartalet betydelige poster. For Ergo er midt i en rydde prosess og har i løpet av kvartalet kuttet staben med 244, oppgir selskapet. Mesteparten av dette skjedde i den sentrale driftsdivisjonen Ergo Integration.

Slike nedbemanninger koster penger, men markedet får altså ikke vite hvor mye.

Ergo har i dag rundt 1600 ansatte. I fjor ble selskapet bare slått av Telenor og så vidt av IBM i omsetning og endte dermed som Norges tredje største IT-selskap.

Til toppen