Omsetningen svikter med 30 prosent

Produsentene av brikker og andre komponenter opplever svært tøffe tider.

Omsetningen svikter med 30 prosent

Produsentene av brikker og andre komponenter opplever svært tøffe tider.

Bransjeforeningen for halvlederprodusentene, Semiconductor Industry Association (SIA), har publisert sine anslag for den globale omsetningen i februar.

SIA sier nedgangen er på 30,4 prosent fra februar i fjor til februar i år, til 14,2 milliarder dollar. Sammenliknet med januar 2009, er nedgangen 7,6 prosent.

Fra februar i fjor til februar i år er den regionale nedgangen størst i Europa, med 36,1 prosent til 2,11 milliarder dollar, og minst i Amerika, med 24,9 prosent til 2,45 milliarder dollar. I fjor var halvlederomsetningen større i Europa enn i Amerika. Nå er forholdet omvendt.

Nedgangen i Japan og Asia/Stillehavet – det største markedet med en andel på 48 prosent, ligger noenlunde på gjennomsnittet.

Ifølge SIA opplever bransjen sin historiske sett verste krise. De tror etterspørselen etter prosessorer, minnebrikker og andre halvlederkomponenter vil ligge langt under nivået fra 2008 de kommende kvartalene.

Nedgangen i etterspørselen av elektroniske komponenter gjenspeiler de labre forventningene til produsentene av utstyr som datamaskiner, mobiltelefoner og forbrukerelektronikk.

Tallene og den grafiske framstillingen nedenfor understreker det historiske omfanget av krisen.

    Les også:

Til toppen