RESULTATERFINANS

Omsetningen vokste i PalmSource

Den nå uavhengige leverandøren av Palm-operativsystemet økte omsetningen med 13 prosent.

23. des. 2003 - 07:37

PalmSource og PalmOne, henholdsvis programvare- og maskinvaredelen av PDA-produsenten Palm, opererer nå som to uavhengige selskaper. PalmOne leverte sitt resultat i forrige uke. (Se artikkellenke i spalten til høyre.)

Tallene gjelder kvartalet fram til 28. november, det andre i selskapets regnskapsår. Sammenliknet med novemberkvartalet i fjor, økte omsetningen til 13 prosent til 16,8 millioner dollar. Brorparten av dette er lisens og royalty, som økte med 14 prosent til 15,5 millioner dollar.

Driftsresultatet endte så vidt i minus med litt over 300.000 dollar, tilsvarende 0,03 dollar per aksje. I fjor, målt på samme måte, var driftsresultatet minus 6 millioner dollar.

Fra driftsresultatet ble det trukket diverse avskrivninger og utgifter knyttet til løsrivelsen og restruktureringen. Bunnlinjen er dermed ildrød, med et tap på 9,1 millioner dollar, tilsvarende 89 cents per aksje, mot minus 8,3 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

I inneværende kvartal venter selskapet en omsetning på rundt 21 millioner dollar, med fem prosents usikkerhet begge veier. Bunnlinjen ventes å havne et sted mellom null og minus 2 millioner dollar.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.