Omsetningshopp for Oracle

Salg av applikasjoner fikk Oracles omsetning til å øke med 19 prosent i siste kvartal.

Oracle har levert tall for novemberkvartalet, det andre i selskapets regnskapsår. Omsetningen økte med 19 prosent sammenliknet med samme kvartal i fjor, til 3,3 milliarder dollar. Resultatet falt med 2 prosent til 798 millioner dollar, tilsvarende 0,15 dollar per aksje.

Oracle økte mest innen applikasjoner og tjenester. De samlede inntektene fra programvare økte med 18 prosent til 2,6 milliarder dollar. Nye lisenser til database og mellomvare økte med beskjedne 5 prosent til 785 millioner dollar, mens nye lisenser for applikasjoner økte med 24 prosent til 266 millioner dollar. Omsetningen av tjenester og service økte med 26 prosent til 675 millioner dollar.

Da tallene ble presentert, viste Oracles president Charles Phillips til en symbolsk viktig seier i SAPs hjemland Tyskland: Oracle vant anbudet på applikasjoner til detaljkjeden Karstadt, kjent som partner til SAP innen systemutvikling.

– Det vanskeligste stedet å slå SAP er i deres hjemland, sa Phillips. – At Oracle [vant Karstadt] er et dramatisk bevis på at vår vertikale strategi virker der vi har satt inn støtet.

Oracle forklarer nedgangen i resultatet med utgifter knyttet til overtakelsen av Peoplesoft. Trekker man fra disse utgiftene, bedres det til 972 millioner dollar, 16 prosent over nivået fra samme kvartal i fjor.

    Les også:

Til toppen