Omsetningsrekord for Lenovo

Konkurrentene møter veggen, men den kinesiske pc-leverandøren fortsetter å vokse.

Omsetningsrekord for Lenovo
Lenovo-sjef Yang Yuanqing stråler av optimisme. Bilde:

Nedgangen i det globale pc-markedet rammer den kinesiske produsenten Lenovo langt mindre enn konkurrentene: Kvartalstallene som Lenovo offentliggjorde i dag bekrefter anslagene til IDC: I et krympende marked gjør de mer enn bare å holde stand.

Ifølge IDC har Lenovo en markedsandel, målt i volum, på 15,3 prosent, mot 15,7 prosent for HP. For et år siden var andelene henholdsvis 13,2 prosent og 17,7 prosent. Med den utviklingen HP er i – se artikkelen SKrivere berger HPs profitt – vil Lenovo trolig bli verdens største pc-leverandør i inneværende kvartal.

Lenovo oppgir omsetningsrekord i kvartalet ut mars, det fjerde i selskapets regnskapsår: 7,8 milliarder dollar, 4 prosent mer enn i samme kvartal i fjor. Driftsresultatet økte med 67 prosent til 169 millioner dollar, mens nettoresultat etter skatt gjorde et hopp på 90 prosent til 127 millioner dollar.

Toppsjef Yang Yuanqing sier framgangen ikke bare gjelder pc-er.

– Faktisk leverte vi 3,7 ganger flere smartmobiler globalt [enn i samme kvartal i fjor], og vi er nå nest størst på det kinesiske smartmobilmarkedet, sier han i en uttalelse.

Lenovo snakker om «PC Plus», en sekkebetegnelse for pc-er, nettbrett og smartmobiler, og tar sikte på å bli en «PC Plus leader».

– Framover vil vi fokusere våre investeringer innen raskt voksende segmenter som brett, smartmobil og bedriftsmaskinvare, samtidig som vi skal arbeide for økt lønnsomhet innen vår kjernevirksomhet, pc-er. Vi venter å gjøre det godt i de nye områdene, akkurat som innen pc-er.

Les mer om: