RESULTATERFINANS

Omsetningssvikt i Alphatron

Elektronikkprodusenten Alphatron Industrier, kunne ikke matche den sterke årsavslutningen, til konkurrenten Kitron og skylder på mengden av nye ordrer hvor produksjonen er i innkjøringsfasen.

Eirik Flaa
5. feb. 1998 - 12:00

Alphatron Industrier leverte i dag et resultat før skatt på 5,8 millioner kroner for 1997; andre halvår ble dermed svakere enn de to foregående halvår. Også omsetningen har falt, men hos Alphatron er optimismen upåklagelig. Styreformann Svein Simensen mener at det noe svake resultatet har sin naturlige forklaring.

- En stor del av produksjonen er i innkjøringsfasen, grunnet en rekke nyetblerte kundeforhold. Kundene vil gjerne prøve oss en periode før de inngår et tettere samarbeid, og dette har gitt utslag i siste halvår, sier Simensen til digi.no. Simensen legger til at han er fornøy med resultatet, gitt de spesielle omstendighetene selskapet har vært i det siste halvet året.

- I driftskostnadene er det inkludert engangskostnader til konsulentbistand i forbindelse med oppkjøpsplaner. Disse beløper seg til mellom en halv og èn million kroner, sier Simonsen. Han forklarer at dersom man trekker ut dette vil resultatmarginnivået ligge omtrent på samme nivå som resten av bransjen. Simensen mener at dette ligger et sted mellom fem og åtte prosent.

Samtidig med resultatfremleggingen avslørte også Alphatron at de har kjøpt 6 prosent av konkurrenten Kitron. Plasseringen karakteriseres som strategisk, men styreformann Simensen er forsiktig med å uttale seg om videre planer for investeringen.

- Kitron er et svært godt selskap som vi absolutt har tro på, sier Simensen.

Kan det være aktuelt å kjøpe opp elektronikkprodusenten?

- Kitron er et interessant selskap, og vi har lagt planer for den videre utviklingen. Mer vil jeg ikke si, sier Simensen.

Både Kitron og Alphatron har planer om å kjøpe seg inn i det svenske markedet. Er det ikke fornuftig å satse sammen i dette markedet?

- Det er nok oppkjøpskandidater til oss begge, avslutter Simensen

Utrdrag fra konsernresultatet. Tall for 1996 er proforma. Alle tall i 1.000 kroner

1997 1996
Omsetning 104.657 117.477
Driftsresultat 5.577 8.766
Resultat før skatt 5.801 9.497
Resultat etter skatt 4.216 6.751
Resultat etter minoritets-

interesser

3.977 6.320
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.