RESULTATERFINANS

Omsetningssvikt i Sybase

Sybase tjente mer penger i andre kvartal enn ventet, men selskapets omsetning faller. I resultatmeldingen fokuserer selskapet på at omsetningen fra første til andre kvartal øker, men sammenliknet med andre kvartal i fjor, går salget ned med 3,5 prosent.

Øystein Kvistad
22. juli 1999 - 11:09

Sybase sliter fremdeles med å få opp farten på nysalget, men opprettholder den strenge kostnadskontrollen. Etter børsslutt i går kunne derfor databaseselskapet legge fram et bedre resultat enn ventet for andre kvartal: 14,2 millioner dollar - eller 14 cents per aksje - er vesentlig bedre inntjening enn i andre kvartal i fjor, da selskapet satt igjen med 450.000 dollar (én cent per aksje). Markedet hadde ventet et resultat på ti cents per aksje, ifølge et konsensusestimat utarbeidet av First Call.

Omsetningsfallet på 3,5 prosent fra 217,9 millioner i fjorårets andrekvartal til 210.2 millioner dollar i samme periode i år, skyldes ikke minst nedgangen på ti prosent i programvaresalget - fra 105,9 millioner dollar i fjor til 95,7 millioner i andre kvartal i år. Ellers merker også Sybase år 2000-spøkelset: Kundene våger ikke å investere i nye løsninger så kort tid før årsskiftet. Sybase har mange kunder innen finanssektoren, og der ble mange år 2000-prosjekt avsluttet på tampen av juni.

Ifølge Wall Street Journal er dessuten noen utvalgte testkunder ennå ikke ferdige med å vurdere Sybases kommende databaseprodukt. Når kundene vet at det kommer et nytt produkt, venter de med å oppgradere sine systemer til det nye er på plass. Testingen av det nye produktet ventes nå å være avsluttet i september.

Og mens man venter, vokser databasemarkedet i et raskere tempo enn det Sybase rekker å henge med på. Markedet vokser trolig med ti-femten prosent i år, skriver Wall Street Journal.

GartnerGroup gikk tidligere denne måneden ut og sa at databasemarkedet i realiteten nå er redusert fra fem store leverandører til tre giganter - bedrifter som skal velge databaseløsning for sine IT-systemer, bør kjøpe fra enten Oracle, IBM eller Microsoft, konkluderte det mektige analyseselskapet (se egen sak).

Til tross for at både Sybase og Informix nå tjener penger, anbefaler Gartner Group at man tenker seg nøye om før man investerer stort i deres produkter. Gartner Group mener at det bare er IBM, Oracle og Microsoft som holder følge med den tekniske utviklingen og som vil fortsette å vokse de neste fire årene. Derfor råder selskapet kundene sine til kun å vurdere disse tre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.