Omsider DD3-minne i Intel-servere

17 nye prosessorer fra Intel.

Intel Xeon 5500
Intel Xeon 5500

17 nye prosessorer fra Intel.

Intel lanserte i går hele 17 nye prosessorer som er rettet bedriftsmarkedet. Intel kaller lanseringen den viktigste siden selskapet lanserte Pentium Pro i 1995. Pentium Pro var Intels første prosessor som var optimalisert for serverbruk.

Gårsdagens lansering består i hovedsak av de tolv prosessorene i Xeon 5500-familien. Disse prosessorene har tidligere vært kjent under kodenavnet Nehalem EP og er basert på samme arkitektur som de tidligere lanserte Core i7-prosessorene.

De nye prosessorene skal tilby både langt bedre ytelse og bedre ytelse/effekt-forhold enn dagen Xeon 5400-familie. Blant annet skal minnebåndbredden være tredoblet med støtte for 1333 MHz DDR3-minne.

Intel hevder på denne siden at Xeon 5500-familien i toveis-servere har satt flere ytelsesrekorder. I noen tilfeller skal man ha oppnådd mer enn dobbelt så høy ytelse som med servere basert på Xeon 5400-familien.

I tillegg støtter de nye prosessorene Intel Turbo Boost Technology, som åpner for automatisk overklokking av én eller flere individuelle prosessorkjerner dersom det er behov for dette og den samlede effektgrensen til prosessoren ikke overskrides. Dette oppnås ved at kjerner som ikke er i bruk, kjøres på tomgang.

Intel Xeon 5500
Intel Xeon 5500

Dersom hele prosessoren kjøres på tomgang, skal den trekke 10 watt, noe som skal være halvparten av det dagens Xeon-prosessorer trekker.

Prosessorene støtter nå opptil 15 ulike driftstilstander, som automatisk velges etter behov. Dette skal redusere strømforbruket uten at det går utover ytelsen.

Prosessorene i Xeon 5500-familien leveres med et L2 cacheminne på 4 eller 8 megabytes. Den ordinære klokkehastigheten varierer fra 1,86 til 2,93 GHz for servere og opp til 3,20 GHz for arbeidsstasjoner. Med Turbo Boost Technology vil toppmodellen, Xeon W5580, kunne klokke enkeltkjerner til 3,46 GHz. Denne prosessoren er kun beregnet for arbeidsstasjoner.

Det maksimale effektbehovet til de ulike prosessorene strekker seg fra 60 til 130 watt.

Xeon 5500-prosessorene koster i kvanta på tusen enheter mellom 188 og 1600 dollar per stykk.

Intel oppgir at over 70 ulike systemprodusenter har kunngjort at de vil tilby arbeidsstasjoner og servere basert på de nye prosessorene.

    Les også:

Til toppen