Omsider PCI Express for Athlon 64

Via skal være klar til å levere det første brikkesettet med PCI Express-støtte for 64-bits AMD-prosessorer.

Ifølge Tom's Hardware Guide skal Via Technologies ha annonsert at det første PCI Express-brikkesettet for AMDs Athlon 64-, Opteron- og Sempron-prosessorer er tilgjengelig. Brikkesettet, som heter K8T890, støtter blant annet et PCI Express x16-grafikkgrensesnitt.

PCI er en asynkron og punkt-til-punkt-basert løsning for kommunikasjon mellom systemet og I/O-komponenter. Det vil etter hvert erstatte PCI- og AGP-bussene de fleste av dagens PC-er er utstyrt med.

I tillegg til det svært raske grafikkgrensesnittet, støtter inntil fire PCI Express x1-kort, noe som skal kunne utvides til seks hvis brikkesettet kombineres med Southbridge VT8251.

VT8251 skal i tillegg ha støtte for fire SATA-porter, HD-audio og Gigabit Ethernet.

Det er ventet at hovedkort basert på dette brikkesettet vil bli tilgjengelige innen kort tid.

En mer avansert utgave, K8T890Pro, vil i tillegg være rettet mot toveis Opteron-systemer. Denne versjonen vil først komme i neste kvartal, og skal ha støtte for to PCI Express x8 grafikkgrensesnitt, noe som åpner for bruk av nVidias grafikkløsning med SLI-støtte (Scalable Link Interface). Dette betyr at to grafikkort kan kobles sammen i et system for å skalere ytelsen.