Omstridt Linux-brett klart for salg

Booter på ni sekunder, men koster trolig mer enn det smaker.

Omstridt Linux-brett klart for salg

Booter på ni sekunder, men koster trolig mer enn det smaker.

Surfebrettet tidligere kjent som Crunchpad gikk nylig i vasken, rett før planlagt verdenslansering.

Samtidig brast drømmen til mannen bak prosjektet, den anerkjente teknologiskribenten, advokaten og serieentreprenøren Michael Arrington fra TechCrunch.

Det ligger an til en bitter juridisk strid om rettighetene til produktet, som nå gjenoppstår under navnet JooJoo. TechCrunch hevder sistnevnte regelrett stjal prosjektet fra dem.

Salget av Arringtons drømmedings starter fredag denne uken, ifølge hans tidligere samarbeidspartnere i singaporske Fusion Garage.

Nettstedet Cnet har denne uken fått prøve produktet. Konklusjonen deres er klar:

Dette er definitivt et kult produkt, som vil friste alle teknologer. Men vil de være villige til å betale 499 dollar? Nei, det er heller tvilsomt.

JooJoo fremstår som en slags forvokst iPod Touch, med en berøringsskjerm på 12,1 tommer. Skjermen har en oppløsning på 1366 x 768 piksler og støtter HD-video i 720p.

Nettstedet beskriver brettet som svært tynt, og tynnere enn eksempelvis MacBook Air, som kun måler 19,4 millimeter i høyden.

Det er ingen knapper på brettet, foruten en av/på-knott. I stedet baserer grensesnittet seg på et virtuelt tastatur som dukker opp når det kreves, slik vi kjenner det fra smarttelefoner med berøringsskjerm.

Videre skal brettet ha innebygd kamera, mikrofon og høyttalere, én USB-port, en ekspansjonsport og 4 gigabytes SSD (Solid State Drive) til lagring.Nettforbindelse får du gjennom vanlig trådløs internett (WLAN).

Fusion Garage vil ikke avsløre hva slags prosessor produktet benytter, men basert på Arringtons tidligere uttalelser dreier det seg trolig om en Atom-prosessor fra Intel.

JooJoo kjører et proprietært Linux-basert operativsystem, hvis eneste oppgave er å boote rett inn i en nettleser. Denne er utviklet med bakgrunn i Webkit. Nettleseren støtter både Flash og vanlig HTML, men har altså ellers ikke støtte for noe annet.

Oppstarten tar kun ni sekunder.

Cnet virker overbevist om at den høyre prisen vil føre til at produktet flopper. Arringtons opprinnelige mål var tross alt å tilby et slikt produkt til nær halve prisen.

For flere bilder av surfebrettet, se deres artikkel.

    Les også:

Til toppen