Omstridt selskap har kjøpt opp Televoip

IP-teleselskapet Televoip er kjøpt av et omstridt selskap som Forbrukerrådet advarer mot.

Det ble i 2003 og 2004 startet en veldig lang rekke IP-telefoniselskaper. For mange, påpekte bransjefolk og flere har forsvunnet eller blitt kjøpt opp.

Televoip ble tidlig kjent fordi selskapet tilbød abonnement uten fast månedsavgift. Men i våres ble selskapet solgt til Bellit, opplyste selskapet.

Det viser seg nå ikke å stemme: De to selskapene ble ikke enige. Og nå er Televoip i stedet solgt til B2C Norge, et omstridt selskap som Forbrukerrådet advarer mot.

B2C Norge selger både abonnementer for tele, internett, strøm og alarm til privat og bedriftsmarkedet.

I juni i år skriver Forbrukerrådet:

«Forbrukerrådet og Forbrukerombudet har mottatt svært mange henvendelser på firmaet B2C Norge. Henvendelsene tyder på at B2C ikke opptrer i overensstemmelse med gjeldende regler og Forbrukerombudet har fattet forbudsvedtak mot firmaet.

Forbrukerrådet anmoder forbrukerne om å være skeptiske til å inngå avtaler med B2C.»

Under disse konklusjonene har Forbrukerrådet lagt inn lenker til en rekke saker fra B2C Norge de har behandlet tidligere.

B2C er drevet av Marius Marthinsen, som både er styreleder og daglig leder, men selskapet er eid 100 prosent av en slektning eller kanskje Marthinsens kone, Wenche Synnøve Marthinsen. Selskapet har ikke levert 2005-regnskap ennå, men i 2004 omsatte selskapet for bare 168 000 kroner og fikk et underskudd på 30 000 kroner.

Marius Marthinsen har ikke besvart henvendelsene digi.no har gjort til ham og selskapet.

Til toppen