BEDRIFTSTEKNOLOGI

Onde spammere sperres inne i to år

To menn fra Los Angeles fengsles nå for to år etter et ondsinnet "epost-angrep". De to sendte ut 50 millioner epost-meldinger hvor de forsøkte å lure folk til å betale 300 kroner i gebyr for et latterlig tilbud. De klatre å lure 12.000 mennesker.

Therese Werenskiold
4. jan. 2001 - 11:35

Den britiske nyhetstjenesten The Register skriver at de to spammerne, Steve Shklovskiy og Yan Shtok, begge er dømt til to års fengsel pluss et erstatningskrav på over 900.000 kroner.

I september 1999 sendte Shklovskiy og Shtok ut 50 millioner epost-meldinger. Tre måneder etter innrømmet de skyld etter å ha blitt anklaget for svindel. Ifølge Associated Press er det foreløpig uklart hvorfor den endelige domsavgjørelsen har tatt så lang tid.

Meldingen spammerne sendte ut i milliontall oppfordret mottakerne til å betale rundt 300 kroner i gebyr for å lære hvordan man kunne skaffe seg jobb som "konvolutt-putter" (det vil naturligvis si en som putter ark i konvolutter...).

12.000 mennesker svarte på oppfordringen, og betalte sine 300 "gebyr"-kroner. Spammerne ble, ifølge The Register, svært overrasket over at så mange gikk fem på det de mente var en innlysende spøk. Særlig tatt i betraktning at slike jobber utlyses i nesten hver eneste "stilling ledig"-spalte i kveldsavisene.

Etterforskerne mener at Shklovskiy og Shtok har funnet en måte å skaffe seg epost-adresser i hopetall på, og etter avtale med retten skal de to mennene forklare hvilke teknikker de brukte for å gjennomføre svindelen.

Det er omfanget og resultatet av spammingen som førte til en såpass streng straff. Tjenestetilbydere som America Online og AT&T ble nedrent av kunder som klaget på at mailsystemet var ustablit som følge av masseutsendelsene.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.