BEDRIFTSTEKNOLOGI

"One Motorola, please. Shaken, not stirred."

GSM-kongressen i Cannes har fått sin Goldfinger: Motorolas nye trebåndstelefon ser ut å være som skapt for en hemmelig agent. Det er den da også...

Øystein Kvistad
26. feb. 1999 - 16:08
BMW har gjort det. Nokia har gjort det. Og Zippo - ja, hvem husker vel ikke at Zippo fikk lov til å gjøre det, og det til overmål i nevene på selveste Sean Connery, mens han tenner siggen og nonchalant konstaterer at "You don't look like the sort of girl who should be ditched" - hvorpå Shirley Bassey nasalt stemmer i "Gooooold fingggeeeeeer" - etterfulgt av massiv messingblås "wo woooo woo"...

Okey, det der ble kanskje litt mye - men åkkesom, saken er i hvert fall at nå får trolig også Motorola anledning til å gjøre det: Plassere dingsen sin i en James Bond-film.

For Motorolas del handler det om L7089, bra navn dét for en James Bond-dings, en trebåndstelefon som liksågodt kan anvendes i Kuala Lumpur som Washington DC eller Jøa. Mobiltelefonen fungerer med andre ord både i (GSM) 900, 1800 og 1900 MHz frekvensbåndet.

Terminalen, som blant annet kommer med støtte for 14.4 Kbps dataoverføring, skal etter planen slippes i Europa, Midt-Østen og Afrika i andre kvartal i år.

Men over til det viktige: Den observante leser - og alle digi.nos lesere er som kjent av den sorten - la sikkert merke til at det tre avsnitt ovenfor sto at Motorola trolig får anledning til å vise seg fram i den nittende James Bond-filmen, The World is Not Enough. Saken er nemlig den at historiens nest dårligste James Bond, Pierce Brosnan, og Eon Products, selskapet som lager utstyrsmastodontene om 007, har lagt sin elsk på Motorolas fabrikk i Swindon. Groundwell-anlegget likner etter sigende så mye på et romsenter at mye av opptakene til neste Bond-film blir lagt nettopp hit.

For eventuelle Motorola-investorer der ute: - Slapp av! Ifølge selskapets visepresident Adrian Nemcek vil filmopptakene på ingen måte påvirke produksjonstempoet i Swindon.

- Work will not stop for James Bond, sier Nemcek til The Register; -You could say we will be stirred, not shaken by his presence..
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.