OneDrive blir billigere og større

Nettsky-krigen hardner til.

OneDrive blir billigere og større
Office 365-brukere vil få langt mer lagring i skyen. Bilde: Microsoft

Microsoft har valgt å redusere prisene og gi brukerne av OneDrive-tjenesten sin bedre plass, i god tid før sommerferiebildene skal lastes opp.

OneDrive er nyttig til å ta vare på alle typer filer og formater, og den grunnleggende pakken, som er gratis for nye brukere, økes nå fra 7 GB til 15 GB.

Deretter kan man selvsagt oppgradere størrelsen, mot årlig eller månedlig betaling.

De mer profesjonelle brukerne som benytter seg av Office 365-abonnementet, vil nå få 1 TB med lagring på kjøpet. Tidligere fikk man 20 GB med lagring sammen med dette abonnementet.

Mer spesifikt: Office 365 Home-varianten (79,99 kroner per måned) gir 1 TB til hver av opptil fem brukere, mens den rimeligere Personal-varianten (54,99 kr per måned) gir 1 TB for én person.

De månedlige prisene for de største abonnementene, for de brukere som ikke ønsker Office 365, blir også redusert. 100 GB med tilleggslagring vil nå koste rundt 14 kroner per måned, mens 200 GB med tilleggslagring vil ligge på rundt 28 kroner i måneden, noe som er svært konkurransedyktig.

De nye pakkene og prisene skal igangsettes i løpet av juli, og eksisterende brukere vil automatisk bli oppgradert til nye priser.

Både Google Drive og Dropbox (og flere) tilbyr lignende tjenester med varierende priser og gratistilbud, men OneDrive er kanskje den mest tilgjengelige på tvers av forskjellige plattformer. Apple kunngjorde tidligere i sommer at deres iCloud-tjeneste vil bygges betraktelig ut, med ordentlig støtte for lagring av filer.

Microsoft nevner samtidig at OneDrive på Mac kan bli bedre, og at de prioriterer å videreutvikle Mac-klienten i tiden fremover.

    Les også: