BEDRIFTSTEKNOLOGI

OneDrive klar for «business»

Microsoft-lagring for bedriftsansatte kan nå kjøpes for seg, sterkt rabattert.

Brukergrensesnittet på pc har fått flere forbedringer.
Brukergrensesnittet på pc har fått flere forbedringer.
5. mars 2014 - 07:10

To uker etter oppdateringen av OneDrive, Microsofts lagringstjeneste for forbrukere, kunngjør Microsoft at en fornyet bedriftsvariant, OneDrive for Business (tidligere SkyDrive Pro), vil være tilgjengelig fra 1. april. Ut september tilbys kraftige rabatter, med priser fra 2,50 dollar ned mot 1,50 dollar per bruker per måned.

Microsoft presiserer at OneDrive for Business ikke er en allmenn lagringstjeneste for bedrifter: Tjenesten retter seg mot bedriftens ansatte. Det er «personlig lagring på nett».

Det er stedet der ansatte kan lagre, synkronisere og dele sine arbeidsfiler på tvers av ulike enheter, kontrollert og overvåket av bedriftens håndhevere av regler for IT og sikkerhet.

I tråd med rådende tankegang innen IT har OneDrive for Business også en sosial dimensjon: Tjenesten åpner for samtidig redigering av dokumenter, i sanntid, gjennom gratistjenesten Office Online (se artikkelen Office Online + OneDrive).

I tråd med en ny tankegang hos Microsoft, fordres ikke Windows. I likhet med forbrukerutgaven er OneDrive for Business også en webapplikasjon uten krav til annet enn nettleser, og det finnes apper for Windows Phone, iOS og Android (samt Windows 8).

En interessant nyhet er at bedrifter nå kan kjøpe OneDrive uten å investere i Office 365.

– Det gjør det lettere for bedrifter å komme i gang med skytjenester, forklares det i den offisielle bloggen.

OneDrive for Business har apper for Android, iOS og Windows Phone.
OneDrive for Business har apper for Android, iOS og Windows Phone.

Kjøpt for seg, gir OneDrive for Business 25 gigabyte lagringsplass til hver ansatt.

Denne muligheten gjøres spesielt tiltrekkende for dem som tviholder på lokalt installert Sharepoint. I SharePoint Server 2013 Service Pack 1 som nettopp er kommet på markedet er det gjort justeringer som gjør at OneDrive for Business kan konfigureres «med bare noen få klikk».

Ellers er brukergrensesnittet pusset opp, med kontroller som gjør vanlige oppgaver mer tilgjengelig. Søkefunksjonen er bedret. URL-en for direkte tilgang til egne filer er blitt enklere å huske.

Microsoft lover ytterligere forbedringer nærmest på løpende bånd hele året.

Det nevnes blant annet avanserte egenskaper for rapportering og revisjon, vern mot datalekkasje («data loss prevention», DLP) og større standard lagringsplass.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.