BEDRIFTSTEKNOLOGI

OneDrive skal bli raskere og bedre

Ny synkroniseringsmotor på vei.

OneDrive har tre separate synkroniseringsmotorer, og nå skal de slås sammen for bedre pålitelighet og ytelse.
OneDrive har tre separate synkroniseringsmotorer, og nå skal de slås sammen for bedre pålitelighet og ytelse. Bilde: Microsoft
12. jan. 2015 - 09:49

Microsoft har tydeligvis ambisiøse planer for sin OneDrive-tjeneste for lagring i nettskyen.

Per i dag finnes det to varianter av tjenesten, der den ene er forbrukerorientert og stadig tettere integrert med den vanlige Windows-opplevelsen.

Den andre heter OneDrive for Business og er en del av Office 365-pakken, uten å dele noe særlig infrastruktur med den forbrukerorienterte delen.

I tillegg finnes det egen Windows 8.1-eksklusiv funksjonalitet som lar brukerne bla gjennom OneDrive-filene via filutforskeren, uten at det går utover den lokale lagringsplassen i noe særlig grad.

Den sistnevnte funksjonen (kalt «placeholder») har Microsoft tydeligvis ønsket å forbedre, da mange brukere har uttrykt frustrasjon med ikke alltid like pålitelig synkronisering og andre problemer, for eksempel utydelig merking av hvilke filer som er lokale og hvilke som ikke er det.

Løsningen er å slå sammen synkroniseringsmotorene som ligger til grunn for hele OneDrive. Microsoft vil ta utgangspunkt i motoren som brukes i Windows 7 og 8 og legge til de relevante funksjoner fra de øvrige to variantene. På denne måten vil alle brukere av OneDrive få det beste fra alle verdener - men Microsoft innrømmer at prosessen vil ta tid.

Prosessen innebærer at OneDrive vil kunne synkronisere delte mapper, samt synkronisere kun utvalgte filer, noe som er spesielt relevant for brukerne av Business-tjenesten, som har vært nødt til å enten synkronisere alt med lokal enhet, eller ingenting.

Planen er som følger: Microsoft lover at disse nye funksjonene vil rulles ut samtidig med den første ferdige versjonen av Windows 10 (det er fortsatt uavklart når denne kommer), og deretter kommer det flere forbedringer utover i 2015. Det kan ta opptil et helt år før hele sammenslåingen av synkronikseringsmotorene er gjennomført. Blant annet en mer pålitelig versjon av «placeholder»-funksjonen kan drøye litt.

OS X-brukere skal få en egen OneDrive for Business-applikasjon senere denne måneden, mens øvrige synkroniseringsforbedringer kommer mot sommeren.

Microsoft har allerede sluppet en ny versjon av OneDrive-appen til Android og Windows Phone som gir tilgang til både vanlig OneDrive og Business-varianten i en applikasjon, og iOS-versjonen loves veldig snart.

Vi regner med å høre mer om planene fremover neste uke, da Windows 10 skal vises i en mye mer omfattende form.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.