OneNote for Android i brettutgave

Har fått støtte for håndskrift.

OneNote for Android i brettutgave
I den nye OneNote-appen for Android kan man blant annet lage håndskriftnotater oppå innhold som importeres fra andre kilder, for eksempel læreboka. Bilde: Microsoft

Microsoft kom i går med en oppdatert versjon av OneNote som nå også er tilpasset Android-baserte nettbrett. I tillegg kom en mindre oppdatering av OneNote for Windows Store med støtte for blant annet «markeringspenn», utskrift og innsetting av filvedlegg og PDF-utskrift.

Den viktigste nyheten i Android-utgaven av OneNote er støtte for håndskrift, noe som ifølge Microsoft betyr at man kan erstatte notatboka og pennen med Android-nettbrettet under forelesningene. Både finger og stylus støttes.

Det også mulig å komme med håndskriftkommentarer til annet innhold, som tekst og bilder, samt å utheve de delene av teksten som er viktigst.

Microsoft opplyser at selve brukergrensesnittet til OneNote for Android er fullstendig redesignet når appen kjøres på nettbrett. Blant annet skal det være enklere å navigere blant tidligere notatbøker og seksjoner for å lete fram notatene man har behov for.

I tillegg tilbyr den nye utgaven bedre muligheter for formatering av notatene, som selvfølgelig kan synkroniseres på tvers av flere enheter via Microsofts nettsky.

Den nye utgaven av OneNote for Android skal også gjøres tilgjengelig i Amazon App Store og Nokia Store i løpet av noen uker.

    Les også: