JUSS OG SAMFUNN

Onkel Skrue ville ønsket seg WAP-telefon

SOLs shoppingtjeneste utvides nå med en WAP-løsning som skal hjelpe forbrukerne å finne den laveste prisen på ulike produkter. Prisbevisste kunder skal kunne sammenlikne prisen i nettbutikker mens man fysisk står i butikken og kanskje til og med holder varen i hånden.

Therese Werenskiold
21. sep. 2000 - 10:26

SOL Shopping


I stedet for for eksempel å stå på Storo Shopping, se en bok til 198 kroner, lure på hva den koster i en nettbokhandel, løpe hjem, skru på PC-en, taste inn adressen, taste inn navnet på boken, få opp prisen, finne ut at den ble 10 kroner dyrere å kjøpe på nett på grunn av frakt og porto, ta trikken tilbake til Storo Shopping og kjøpe boken i butikken, kan man nå bare fiske opp WAP-en fra lomma og sjekke MENS man er i butikken. Man trenger ikke løpe hjem til datamaskinen.

- Et morsomt poeng er jo at du kan kontrollere den såkalte "prisgarantien" som en del butikker opererer med, mens du står i butikken, og kanskje oppnå en lavere pris allerede der, sier avdelingsleder Kristine Fiksen i SOL Shopping i en pressemelding.

Man kan også la SOLs "Prisfalk" overvåke priser på et bestemt produkt. Der kan man legge inn den høyeste pris man ønsker å betale for en vare. Prisfalken vil så varsle når og hvis varen er å få kjøpt til den ønskede prisen. Prisene overvåkes altså automatisk, uten at forbrukerne behøver å sjekke hver dag.

Vil du for eksempel ikke betale mer enn fem femti for en boks med kapteinsabeltannleverpostei, får du beskjed når og om prisen kommer ned i dette beløpet. Da gjelder det å løpe til Rimi.

For forbrukeren vil konseptet fremstå som meget enkelt både på WAP og på web. En taster inn ønsket produkt og søkemaskinen gjennomsøker partnernes tilbud på nettet og presenterer resultatet i en oversikt ordnet etter pris. Dersom man ikke finner en butikk med en akseptabel pris, setter man opp en "Prisfalk".
Fiksen uttaler at både produktsortiment og søkemuligheter vil utvikles løpende gjennom avtale med nye partnere, både innen eksisterende kategorier og nye produktgrupper.

- Under kategorien film kan man allerede nå søke på favorittskuespilleren og få en oversikt over hvilke filmer vedkommende har medvirket i, hvor de er å få kjøpt og hva de koster, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra