Online-lånemegler legger inn årene

Den amerikanske lånemegleren Mortage.com blir nødt til å legge ned driften etter at selskapet ikke har klart å tilføre ny kapital. Selskapet tror det blir vanskelig å tjene penger på långiving via Internett, og velger å selge unna eiendeler for å skrape sammen penger til kreditorene.

Mortage.com tilbød konsumenter lån til både personer og selskaper. Etter at selskapet ble notert på Nasdaq med brask og bram i fjor, var aksjen på det høyeste omsatt til over 20 dollar, noe som tilsvarte en markedsverdi på nesten ti milliarder kroner. Før aksjen ble suspendert fra handel i går kveld, var verdien sunket til 150 millioner kroner.

Etter supensjonen sank aksjen fra 8/16 til 1/16, altså nesten et verdiløst selskap.

Selskapet har vært gjennom en meget turbulent periode med synkende inntekter. I første halvår viste inntektene en nedgang på 35 prosent sammenlignet med halvåret forut. Selskapets långivere setter nå foten ned og stopper selskapets virksomhet og krever at alt av verdi skal selges unna.

Selskapets websider, www.mortage.com, ble stengt i går kveld.

- Vi er skuffet over at vi ikke har klart å skaffe nok kapital til videre drift, sier styreformann Seth Werner i en pressemelding.

- Nå gjenstår det bare å selge unne det som er av verdi i selskapet. Vi har blant annet et verdifullt programvaresystem og et senter i Florida i tillegg til domenenavnet, sier en skuffet sjef.

- Dessverre klarte vi ikke å kapitalisere på vår forretningsmodell. En av grunnen til dette er at rentenivået ikke gikk vår vei. I tillegg bidro nedgangen innen dotcom-sektoren til at vi opplevde en kald skulder fra aksjemarkedet.

Han mener det er meget vanskelig for online-lånemeglere å tjene penger i denne bransjen med syltynne marginer.

Til toppen