JUSS OG SAMFUNN

Online-spill med magisk tiltrekningskraft

I Storbritannia kan nettspill-selskapene juble. Ferske undersøkelser viser at disse nettstedene er svært populære. I Norge er det ikke lov med pengespill på Internett, men skrapelodd er like bra. Det synes i hvert fall 40.000 norske nettbrukere.

Therese Werenskiold
19. jan. 2001 - 12:26

Når man kan skrape på skrapelodd - helt gratis (mot å se litt reklamebannere for ulike selskaper som vil profilere seg) - på Internett, er det kanskje følelsen av spenning og luksus som gjør at folk skraper som gale. I butikken koster disse loddene penger, men "skrapefølelsen" blir den samme på nettet - og det samme gjør sjansen for å vinne et eller annet, selvom det ikke er penger man vinner. Kanskje det dessuten er kult å skrape med markøren, da slipper man det sølvgrå-aktige avfallet som blir igjen etter å ha skrapt på papp-lodd......

Det norske Aller- og Telenor-eide internettselskapet MyLuckyWorld, som ble operativt i fjor høst, opplevde enorm interesse for sine nettspill.

Administrerende direktør Terje Valderhaug forteller til digitoday.no at nettspillene som i samarbeid med Se og Hør ble tilbudt på www.flaskeposten.com fire uker i oktober, hadde over 40.000 registrerte deltakere.

Spillene man kunne delta på var skrapelodd, video-poker, BlackJack og enarmet banditt.

- Hele 12,5 millioner spill ble spilt i løpet av disse fire ukene, og i snitt var de registrerte brukerne inne på nettsiden i 2,5 timer, opplyser Valderhaug som ble overrasket over responsen.

Han forteller at spill fungerer på Internett, og nettstedet opplever en vekst. Nå har MyLuckyWorld kjørt ulike profileringsspill for næringslivet. Dette er både i påvente av at pengespill på Internett skal bli lovlig i Norge slik at selskapet kan opptre som en distributør av disse, men også fordi de såkalte profileringsspillene er en del av selskapets virksomhet.

Valderhaug opplyser også at 10 ideelle organisasjoner nå, gjennom en prøveordning i 2001, har fått en felles tillatelse til pengespill på nett. - Vi kan være aktuelle som en distributør av en eller flere av disse, men er det foreløpig ikke, sier han.

Foreløpig finnes det ingen pengespill på Internett i Norge.

Akkurat nå er nettsidene til MyLuckyWorld preget av mye sport og lite spill - nesten hele siden er dekket av ulike sportsbegivenheter og nyheter.

- Vi skal legge ut nye profileringsspill i løpet av et par måneder, sier Valderhaug. - Disse spillene skaper trafikk på sponsorens side.

I desember hadde nettsidene mellom 10.000 og 15.000 unike brukere hver dag, og 4 millioner skrapelodd ble skrapt i skrapelodd-kalenderen MyLuckyWorld hadde før jul.

Omsetningen i fjor var, ifølge Valderhaug, på rundt en million kroner, men mye ble brukt i investering. - MyLuckyWorld var største sponsor på spillene i november og desember, innrømmer han.

Ferske undersøkelser foretatt av det europeiske analyseselskapet Jupiter MMXI Europe viser, ifølge UK Internet News, at (penge)spill på Internett er i ferd med å ta helt av.

Til tross for investorenes tilbakeholdenhet overfor nye dotcom-selskaper, peker alle piler oppover for nettspillselskapene. Spill-sider er i Storbritannia for tiden de mest besøkte underholdningsnettstedene.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.