BEDRIFTSTEKNOLOGI

Online-tjeneste kjører bedriftens database

Amazon og EnterpriseDB tilbyr virtuelle servere online for å kjøre bedrifters databaser.

4. feb. 2008 - 15:12

Innenfor rammen av Amazon Web Services (AWS) tilbyr EnterpriseDB en tjeneste der bedrifter kan kjøre sine databaser i virtuelle servere hos Amazon.com, heter det i en pressemelding. Hovedproduktet til EnterpriseDB er et Oracle-kompatibel databaseverktøy basert på åpen kildekodedatabasen PostgreSQL, og tilhørende tjenester.

Tjenestene i AWS har hittil stort sett vært forbeholdt utviklere og utviklingsselskap. Disse har blant annet kunnet disponere lagringsplass gjennom Amazon S3 («Simple Storage Service») og virtuelle servere gjennom Amazon EC2 («Elastic Compute Cloud») som stadig oppgis å være på betastadiet. Den minste virtuelle serveren som er tilgjengelig, gir ytelse tilsvarende en Opteron-prosessor i 1 GHz. De større er multipler av denne.

Det nye tilbudet til EnterpriseDB er døpt «EnterpriseDB Advanced Server Cloud Edition». En spesialist på drift av klyngede databaser, Elastra, er trukket med i partnerskapet slik at datakraften som disponeres av kundens online database kan økes og minkes etter behov.

Målgruppen omfatter tre typer selskaper og organisasjoner:

  • Kommersielle selskaper som ikke ønsker selv å investere i skalerbar infrastruktur for å kjøre databaser
  • Selskaper som tilbyr applikasjoner på abonnement og som vil ha tilgang til ubegrenset lagring og skalerbar infrastruktur for databaser
  • Organisasjoner med et midlertidig behov for tilgang til en skalerbar plattform for å teste applikasjoner for onlineprosessering av transaksjoner

Det er med andre ord ikke snakk om at dette er en tjeneste for småbedrifter.

Tjenesten er antatt å komme i gang i et prøveprosjekt med et utvalg påmeldte interessenter i løpet av mars. Pris er ikke oppgitt, men kan antas å ligge på rundt 0,50 dollar per CPU-time – målt i henhold til den minste virtuelle serveren på EC2 – og 200 dollar per måned per lagret terabyte.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.