Onsdag: Massivt fall for IT

I likhet med totalindeksen forøvrig ble det en kraftig nedgang for IT-aksjene onsdag etter dårlige nyheter fra Østen. IT-indeksen landet med 26,12 poeng, tilsvarende 2,1 prosent, til 1.221,9 poeng

For fjerde dag på rad ble det kraftig nedgang for IT-aksjene på Oslo Børs. Totalt falt IT-indeksen med 2,1 prosent, mens totalindeksen ramlet med i underkant av 2 prosent. Årsaken til nedgangen var ny nedgang på de asiatiske børsene.

Navia kunngjorde salg av 45 prosent av aksjene i datterselskapet Vetis, hvilket ga en regnskapsmessig gevinst på 10 millioner kroner. Likevel falt aksjen med én krone, tilsvarende 3,85 prosent, til 26 kroner.

- Gevinsten har ikke stor betydning. Det som betyr noe er at selskapet nå kan fokusere virksomheten sin når de er kvitt andelen i Vetis. At aksjen likevel faller, er vel et resultat av den generelle nedgangen, sier en analytiker til digi.no.

Et av de selskapene som klarte seg bedre i dag var Agresso, som meldte om fusjonsplaner med det franske selskapet GE Partners. Aksjen forble uforandret på 21,50 til tross for det nedadgående markedet.

- Agresso har lenge arbeidet for å komme inn på det franske markedet gjennom sitt datterselskap der. Dersom oppkjøpet går i boks er dette svært positivt med hensyn til den fremtidige utviklingen i Frankrike, sier analytikeren som ser det som en styrke å beholde gårsdagens kursen i det fallende markedet.

Det var få lyspunkter blant IT-selskapene på Oslo Børs onsdag. De eneste selskapene som endte på plussida var Sysdeco og Alphatron som gikk med henholdsvis 2,88 og 2,70 prosent. Dagens oppgang var likevel så beskjeden at den ikke kunne kompensere for gårsdagens nedgang, da de samme aksjene var blant taperne.

Ellers var det laber aktivitet på børsen onsdag, og omsetningen stoppet på 1.114 millioner kroner.

Til toppen