JUSS OG SAMFUNN

«Ønsker ikke forbud mot Word»

- Vil bare beskytte vår patenterte XML-teknologi, sier selskapet som vant rettsak mot Microsoft.

13. aug. 2009 - 08:58

Denne uken ble Microsoft dømt til å stoppe alt salg av tekstbehandlings­programmet Word, og i praksis alle versjoner av kontorpakken Office, i hele USA.

En føderal domstol i Texas har bestemt at programmets støtte for XML-filer bryter med dette patentet som selskapet i4i fikk innvilget i 1998.

    Les også:

I tillegg til en såkalt permanent forføyning idømmes programvaregiganten en bot på 290 millioner dollar for dette forholdet.

Styreleder Loudon Owen i i4i forsikrer at målet deres ikke er å fjerne Word fra butikkhyllene. Han innrømmer samtidig han selv er en ivrig Word-bruker.

- Vårt mål er ikke å stoppe forretningene til Microsoft og vi ønsker heller ikke forstyrre de som bruker Word. Rettsavgjørelsen gjelder bare salg av Word dersom den tar i bruk vår skreddersydde XML-teknologi, sier Owen i et intervju ifølge ZDNet News.

Rettsavgjørelsen trer i kraft om 60 dager, med mindre Microsoft vinner frem med en anke, noe selskapet uttaler at de definitivt jobber med. En annen løsning kan være at partene blir enige om et forlik.

En tredje mulighet er at Microsoft, som foreslått av PC World, rett og slett bare kjøper opp i4i, under forutsetning av at selskapet er interessert i dette.

Office er verdens udiskutabelt mest brukte kontorstøtteprogram, og benyttes av minst 80 prosent av verdens virksomheter, ifølge tall fra Forrester Research. Pakken er samtidig en av Microsofts viktigste seddelpresser, og stod i fjor alene for over tre milliarder dollar av selskapets omsetning.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.