KARRIERE

Ønsker sertifisert IT-kompetanse

Sun vil i år sertifisere 5000 personer i Java og Solaris, og mener dette gir kursdeltakerne et kvalitetsstempel.

Therese Werenskiold
26. mai 2000 - 14:01

Sun Microsystems har åpnet sitt nye kurssenter, og ønsker med dette å styrke og sikre kundenes kompetanse på Suns produkter.

Sertifisering av kompetansenivå er en viktig konkurransefaktor for individuelle medarbeidere og for bedrifter. Utdanningstilbudet ved Suns nye kurssenter vil i første omgang fokusere på Solaris og Java.

Dette gir brukere dokumentasjon på IT-kompetanse knyttet til disse produktområdene. Sertifiseringen gjennomføres på et objektivt grunnlag ved et Sylvan Prometric Testing Center (et godkjent testsenter som vurderer kandidatene på et objektivt grunnlag. Flere selskaper sertifiserer kandidater på slike testsentre.)

Selve testen foregår som en slags eksamen, og sertifikatene Sun tilbyr er tre ulike nivåer i Java og tre forskjellige nivåer på Solaris.

- I Java kan man sertifiseres til programmerer, utvikler eller arkitekt, og på Solaris tilbys systemadministrasjon i to nivåer samt nettverksadministrasjon, forteller kursansvarlig Eric Askildsen til digi.no.

Det tilbys fem dagers kurs, men en del av kursene krever god bakgrunnskunnskap og mye jobbing. Testene er, ifølge Askildsen, relativt vriene.

I Norge ønsker Sun å ha 5.000 kursdeltakere i år, og hver test koster rundt 1.400 kroner.

- Kurssenteret er et viktig tilbud for å kunne gi fullverdig støtte til våre partnere og kunder. Opplæring er en forutsetning for at kundene skal få full uttelling på sine investeringer i IT. Nå får vi muligheten til å levere totaløsninger med maskinvare, applikasjoner, service og opplæring, sier Sun-sjef Jørgen Myrland i en pressemelding.

Mer om sertifisering:
Nettverk- og webferskingers begynnerlønn
Therese spør for deg: Er sertifikatene viktige?
IDG satser på sertifiseringskurs uten sertifisering
Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.