BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ønsker småprogrammer basert på OpenOffice.org

Et nytt verktøysett skal gjøre det mulig å lage små og lette verktøy med funksjonalitet fra OpenOffice.org.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. jan. 2007 - 11:15

OpenOffice.org tilbyr masse funksjonalitet. Men i mange tilfeller vil brukerne bare ha behov for en liten del av denne funksjonaliteten for å utføre spesifikke oppgaver, for eksempel å lese et dokument, å skrive ut et dokument eller å konvertere dokumentet til eller fra et annet format. Da virker det noe overdrevent å måtte laste hele OpenOffice.org.

Det har lenge vært et ønske om et rammeverk som gjør det mulig å tilby funksjonalitet for manipulering av OpenDocument-filer i små, separate verktøy. Nå har OpenOffice.org-prosjektet annonsert planer om ODF Toolkit, som skal tilby nettopp dette.

Dessuten skal verktøysettet tilbyr et programmeringsgrensesnitt (API) som er bedre tilpasset ODF enn grensesnittet i selve OpenOffice.org, som ble utviklet før ODF ble definert.

Verktøysettet vil være basert på koden til OpenOffice.org på de områdene det er naturlig. Begge vil bygge på UNO Runtime Environment (URE). UNO står for Universal Network Objects og er i dag komponentmodellen til OpenOffice.org. I tillegg til at den følger med kontorpakken, tilbys den separat.

    Les også:

OpenOffice.org-ompakking: første fase

Det skal dessuten opprettes en sentral for komponenter som kan brukes for å prosessere ODF-dokumenter. Disse komponentene kan enten være basert på på ODF Tookit eller være et supplement til verktøysettet.

Mer informasjon om ODF Toolkit finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.