BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ønsker verdens laveste telepriser

Det danske forskningsminister Jan Trøjborg mener at Danmark skal ha de laveste teleprisene i år 2000. Dette truer i første omgang den tidligere monopolisten Tele Danmark, som kan risikere å måtte sette ned prisen på samtrafikk med nesten 40 prosent.

Det er det danske folketinget som har vedtatt at Tele Danmarks priser skal være på nivå med verdens laveste. Nå trues Tele Danmarks overskudd på samtrafikk for å realisere målet.

Bakgrunnen for dette er en rapport utarbeidet av britiske Ovum, som ifølge Telia Danmark, dokumenterer at samtrafikk på sammenliknbare vilkår er betydelig billigere i England enn i Danmark. Berlingske Tidende skriver at rapporten inneholder dokumentasjon på at det døgnet rundt er lavere samtrafikkpriser i England for minuttprisen som kreves av konkurrentene ved bruk av prefiks.

Dersom den danske Telestyrelsen anerkjenner konklusjonene i rapporten kan Tele Danmark bli tvunget til å sette ned sine samtrafikkpriser. Dette kan Telestyrelsen gjøre med loven i hånd, ettersom den danske samtrafikkloven gir anledning til dette.

Telestyrelsen venter nå på en uttalelse fra Tele Danmark neste uke, før Telestyrelsen kommer med sin beslutning.

- Anerkjenner vi rapportens konklusjoner må Tele Danmark sette sine prisene, sier direktør i den danske Telestyrelsen, Jørgen Abild Andersen, til avisen. Telestyrelsen skal dessuten sjekke rapportens innhold og konklusjoner på egen hånd. Informasjonssjef i Tele Danmark, Kim Ruberg, vil ikke kommentere rapprten.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.