BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ønsker verdens laveste telepriser

Det danske forskningsminister Jan Trøjborg mener at Danmark skal ha de laveste teleprisene i år 2000. Dette truer i første omgang den tidligere monopolisten Tele Danmark, som kan risikere å måtte sette ned prisen på samtrafikk med nesten 40 prosent.

Frode Eriksen
15. juni 1998 - 14:29

Det er det danske folketinget som har vedtatt at Tele Danmarks priser skal være på nivå med verdens laveste. Nå trues Tele Danmarks overskudd på samtrafikk for å realisere målet.

Bakgrunnen for dette er en rapport utarbeidet av britiske Ovum, som ifølge Telia Danmark, dokumenterer at samtrafikk på sammenliknbare vilkår er betydelig billigere i England enn i Danmark. Berlingske Tidende skriver at rapporten inneholder dokumentasjon på at det døgnet rundt er lavere samtrafikkpriser i England for minuttprisen som kreves av konkurrentene ved bruk av prefiks.

Dersom den danske Telestyrelsen anerkjenner konklusjonene i rapporten kan Tele Danmark bli tvunget til å sette ned sine samtrafikkpriser. Dette kan Telestyrelsen gjøre med loven i hånd, ettersom den danske samtrafikkloven gir anledning til dette.

Telestyrelsen venter nå på en uttalelse fra Tele Danmark neste uke, før Telestyrelsen kommer med sin beslutning.

- Anerkjenner vi rapportens konklusjoner må Tele Danmark sette sine prisene, sier direktør i den danske Telestyrelsen, Jørgen Abild Andersen, til avisen. Telestyrelsen skal dessuten sjekke rapportens innhold og konklusjoner på egen hånd. Informasjonssjef i Tele Danmark, Kim Ruberg, vil ikke kommentere rapprten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.