.......oooog derrr kom den: Portalenes portal :-D

Klipp og lim inn noen pekere, sleng på en treg søkemotor og vips - du kan innkalle til pressekonferanse og fortelle at du har laget en ny pengemaskin: En Portal. Med stor P. Noen er imidlertid mer fantasifulle enn andre. De lager portal for portalene...

Klipp og lim inn noen pekere, sleng på en treg søkemotor og vips - du kan innkalle til pressekonferanse og fortelle at du har laget en ny pengemaskin: En Portal. Med stor P. Noen er imidlertid mer fantasifulle enn andre. De lager portal for portalene...

"Portalismen" har omsider også tatt Norge med storm. Alle teleoperatører med respekt for seg selv - noen må jo ha det også - slenger opp en portal. Stadig flere fjernsynsstasjoner, radiokanaler og nettaviser gjør det samme - P4, TV2, Nettavisen og Dagbladet for eksempel - og flere av de store webbyråene synes åpenbart det er en god idé å bruke investorenes penger på å lage kopier av kopier.

I tillegg er det en håndfull privatpersoner der ute som - beklager å måtte si det folkens - har et relativt naivt syn på hvor enkelt det er å bli mangemillionær på nettet.

Hvis du da ikke er 17 år og ortodoks jøde.

...

(Hold an et øyeblikk, jeg har fått mail)

....

He, he.

Jeg fikk nettopp en e-post fra Lars Frelsøy i Opera om at selskapet omsider er klar med sin portal myopera.com...

Skjønner hva jeg mener?

Årets moteord på nettet er altså portal, eller hub (nav på norsk) om du vil. Og uten å si et stygt ord om Operas nye portalsatsing (jeg har som du skjønner ikke fått sett på den ennå) eller andres nettnav, så støter jeg neppe noen om jeg konstaterer at de spenner fra de høyst få, brukbare og oversiktlige til de mange helt håpløse som er overfylte med annonser og sultefôret med informasjon.

Det er da det gleder en sarkastisk sjel langt inn i nyrene at det dukker opp et nettsted som peker nese til dem alle sammen. En kan jo lure på om det er veloverveid ironi eller en skjebnens sådan, men det uunngåelige har i hvert fall skjedd:

Vi har fått portalenes portal.

Traffick er navnet, og den har samlet pekere og anmeldelser om samtlige av portalene der ute av en viss størrelse, målt og sammenliknet deres funksjonalitet, hastighet og søkemotorenes effektivitet. Nettstedet gir gode analyser og et oversiktlig sammenlikningskart. Så hvis du lurer på hvilken portal du skal velge, sjekk ut Traffick først.


Eller kanskje du bare skal kaste halparten av bokmerkene dine og benytte Traffick som din portal til portalene?

Jeg gjør det.

Så får jeg vurdere hva jeg skal finne på når portalen til portalenes portaler dukker opp.

Til toppen