Opel tar i bruk toveis LCD-skjerm

En LCD-skjerm som samtidig kan vise to forskjellige bilder, avhengig av seerens innsynsvinkel, kan bli vanlig i biler.

En LCD-skjerm som samtidig kan vise to forskjellige bilder, avhengig av seerens innsynsvinkel, kan bli vanlig i biler.

digi.no skrev i juli om at Sharp har utviklet en ny type LCD (Liquid Crystal Display)som på samme tid kan vise forskjellig informasjon og bildeinnhold på høyre og venstre side av LCD-en.

    Les også:

Nå har selskapet startet masseproduksjon av LCD og annonsert den første kunden. Overraskende nok er det bilprodusenten Adam Opel AG som først har fattet interesse for mulighetene en slik løsning gir.

Michael Kurpies, markedssjef for Sharp i Tyskland, sier til IDG News Service at Opel planlegger å bruke skjermen i en stasjonsvognutgave av Vectra.

Planen er at å bruke venstresiden av skjermen som et navigasjonssystem for føreren, og høyresiden som et underholdningssenter for blant annet å vide DVD-film.

Sharp tar tatt i bruk et antall egenutviklede teknologier, inkludert det selskapet kaller en parallaksebarriere, som er lagt over en ordinær TFT-LCD. LCD-en vil da sende lyset fra bakgrunnsbelysningen til både høyre og venstre, for da å gjøre det mulig å vise forskjellig informasjon og visuelt innhold på samme tid på den samme skjermen, bare avhengig av innsynsvinkelen.

Til toppen