JUSS OG SAMFUNN

Open eBook har oppgradert sitt felles e-bokformat

Open eBook Forum har oppgradert sin spesifikasjon til felles e-bokformat, og søker tilbakemeldinger fra ikke-amerikansk hold.

24. aug. 2001 - 10:08

Spesifikasjonen heter "Publication Structure Specification" og er nylig oppgradert til versjon 1.0.1. Hensikten er å tilby forleggere et generisk format, basert på HTML og XML, som skal kunne håndteres av ulike publiseringssystemer til å lage e-bøker med ensartet utseende uansett hvilken e-bokleser de skal leses i. Det opprinnelige initiativet kom fra Microsoft. Siden har blant andre opphavet til det sterkest konkurrerende e-bokformatet, Adobe sluttet seg til. Open eBook Forum (OeBF) teller i dag 85 medlemmer, vesentlig fra USA.

OeBF presiserer at versjon 1.0.1 av formatspesifikasjonen ikke inneholder nye egenskaper, men at det er ryddet opp i uklarheter, skrivefeil og tilfeller av inkonsekvens.

Arbeidet med versjon 2.0 forespeiler en reell utvidelse av spesifikasjonen. Det er ikke offentliggjort noe tidsplan for offentliggjøringen av denne oppgraderingen. Denne versjonen skal ta seg av problemer som andre språk enn engelsk har støtt på med den nåværende spesifikasjonen. Den skal også tilby bedre kontroll over utseende, bedre støtte til navigering og lenking, bedre støtte til metadata, og bedre muligheter for skreddersøm.

Det er opprettet spesielle grupper som innhenter synspunkter fra europeiske og andre "utenlandske" forleggere.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.