BEDRIFTSTEKNOLOGI

Open Group med nye Unix-standarder

Open Group vil neste uke utgi en spesifikasjon som skal gjøre det enklere å flytte Unix-applikasjoner mellom de forskjellige utgavene av operativsystemet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. mai 1998 - 15:34

Standardiseringsorganisasjonen Open Group eier rettighetene til Unix-navnet. Alle de forskjellige versjonene av Unix må derfor overholde de spesifikasjonene Open Group lager for operativsystemet. Unix 98, som den kommende spesifikasjonen vil hete, vil gi de forskjellige Unix-utgavene en rekke fellestrekk. Dette inkluderer utseende og funksjonalitet.

Ifølge InformationWeek er foreløpig ingen Unix 98-produkter tilgjengelige, men alle de store Unix-leverandørene, inkludert HP, Sun og IBM, støtter programmet.

Spesifikasjonen tar for seg mange grunnleggende egenskaper ved operativsystemet. Dette inkluderer støtte for svært store bilder og andre ruvende filer, og forbedret skalérbarhet og ytelse i forbindelse med sanntidsapplikasjoner.

Unix-applikasjoner vil kunne dele Unix-utvidelser gjennom dynamisk linking av komponent- og kodebiblioteker.

Unix 98 vil også kreve støtte for år 2000, et felles grafisk brukergrensesnitt, samt en Internett-profil som effektiv vil gjøre enhver Unix-maskin om til en fullvokst web-server.

Til tross for disse felles spesifikasjonene, vil applikasjonene forsatt måtte kompileres for hver Unix-versjon, og Unix-leverandørene vil fortsatt fritt kunne legge til egenskaper som ikke vil være flyttbare.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.