BEDRIFTSTEKNOLOGI

OpenOffice 1.0 klar til nedlasting

Den nye gratis kontorsuiten for Windows og Linux, OpenOffice 1.0, er klar til nedlasting. Det arbeides med en norsk utgave.

3. mai 2002 - 14:57
OpenOffice

Les også:

Sven Ole SkrivervikSun Norge

OpenOffice 1.0 er klar for Windows, Linux og en rekke Unix-varianter. En versjon for Mac OS X er under utvikling, men det er foreløpig ingen tidsplan for den.

Standardlagringsformatet i suiten er XML, slik at alle dokumentene man lager med OpenOffice vil kunne leses av moderne nettlesere, og av en rekke andre applikasjoner.

Når det gjelder formater som OpenOffice selv leser, forsikres det at brukere vil kunne utveksle dokumenter fritt med suiter som Microsoft Office og StarOffice. Brukere av eldre maskinvare bør merke seg at suiten kan innstilles på automatisk komprimering ved lagring av filer, og tilsvarende automatisk dekomprimering når dokumenter skal åpnes. Det innebærer at filer krever fra 40 prosent til 75 prosent av den plassen tilsvarende filer ville kreve under Microsoft Office.

Utviklere kan glede seg over at OpenOffice er skrevet i C++ og leveres med dokumentere programmeringsgrensesnitt lisensiert under LGPL og SISSL.

Målgruppen for OpenOffice er brukere som ikke trenger eller ikke har råd til å betale for bedriftssupporten som Sun knytter til StarOffice fra versjon 6.0 og oppover. Disse er nærmere utlagt som hjemmebrukere, utdanningsinstitusjoner, frivillige organisasjoner, offentlige organisasjoner og så videre.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.