OpenOffice klar for Mac

OpenOffice, den fritt tilgjengelige samlingen av kontorprogramvare, er nå klare for Mac OS X.

OpenOffice, den fritt tilgjengelige samlingen av kontorprogramvare, er nå klare for Mac OS X.

Samme dag som Apple åpner WorldWide Developers Conference 2003, annonserte OpenOffice.org at den første fullverdige utgave av kontorprogramvareløsningen er klar for Mac OS X. Denne utgaven krever at brukerne Macintosh-maskinen har grafikkgrensesnittet X11 installert.

Selv om OpenOffice 1.0 for Mac er stabil nok til å være ute av betaperioden, understrekes det på nettstedet til prosjektet at brukervennligheten nok ikke tilsvarer den Mac-brukerne er vant til (skjermdumper finnes på denne siden). Denne utgaven utgjør på mange måter bare den først av tre milepæler på veien til et produkt for den vanlige Mac-bruker.

    Les også:

Milepæl nummer to er å lage en utgave av OpenOffice som kan kjøre på Mac OS X ved å bruke Quartz CoreGraphics-metodene direkte. Visuelt vil den ha et utseende som minner om Windows 95. Den skal da kunne kjøre uten XFree86. Ifølge OpenOffice.org er planen å nå denne milepælen i tredje kvartal i år.

Den siste av de store milepælene er å produsere en utgave som tilbyr et fullverdig brukergrensesnitt slik Mac-brukerne forventer det. Aqua-versjonen, som den kalles, ligger lenger fram i tid, siden dette trolig er den mest krevende delen. Tidsplanen for den endelige utgaven antyder sommeren 2004.

Til toppen