BEDRIFTSTEKNOLOGI

OpenOffice klar for Mac

OpenOffice, den fritt tilgjengelige samlingen av kontorprogramvare, er nå klare for Mac OS X.

23. juni 2003 - 13:09

Samme dag som Apple åpner WorldWide Developers Conference 2003, annonserte OpenOffice.org at den første fullverdige utgave av kontorprogramvareløsningen er klar for Mac OS X. Denne utgaven krever at brukerne Macintosh-maskinen har grafikkgrensesnittet X11 installert.

Selv om OpenOffice 1.0 for Mac er stabil nok til å være ute av betaperioden, understrekes det på nettstedet til prosjektet at brukervennligheten nok ikke tilsvarer den Mac-brukerne er vant til (skjermdumper finnes på denne siden). Denne utgaven utgjør på mange måter bare den først av tre milepæler på veien til et produkt for den vanlige Mac-bruker.

    Les også:

Milepæl nummer to er å lage en utgave av OpenOffice som kan kjøre på Mac OS X ved å bruke Quartz CoreGraphics-metodene direkte. Visuelt vil den ha et utseende som minner om Windows 95. Den skal da kunne kjøre uten XFree86. Ifølge OpenOffice.org er planen å nå denne milepælen i tredje kvartal i år.

Den siste av de store milepælene er å produsere en utgave som tilbyr et fullverdig brukergrensesnitt slik Mac-brukerne forventer det. Aqua-versjonen, som den kalles, ligger lenger fram i tid, siden dette trolig er den mest krevende delen. Tidsplanen for den endelige utgaven antyder sommeren 2004.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra