OpenOffice.org 2.0 blir forsinket

En feil har gjort det umulig å lansere OpenOffice.org 2.0 på prosjektets 5-årsdag.

En feil har gjort det umulig å lansere OpenOffice.org 2.0 på prosjektets 5-årsdag.

Den neste utgaven av kontorapplikasjonssuiten OpenOffice.org er blitt utsatt. Årsaken skal være en ny feil (#i55330#) har satt stopper for den planlagte utgivelsen på samme dag som OpenOffice.org fyller fem år, det vil si i dag, den 13. oktober.

- I stedet vil OpenOffice.org gjøre en tredje "release candidate" tilgjengelig, trolig i morgen, fredag, sier community manager Louis Suarez-Potts til eWeek. Noen dato for den endelige utgaven er ikke satt - det kan skje om en uke eller så sent som mot slutten av måneden, forteller Suarez-Potts.

Avgjørelsen om å utsette lanseringen ble gjort etter en diskusjon på IRC, hvor utviklerne ble enige om at problemet som var oppstått var grunn nok til å komme med en ny forhåndsutgave.

    Les også:

i55330-feilen skal føre til at grafiske elementer lagres feil i OpenDocument-formatet, noe som kan føre til at de ikke er synlige neste gang dokumentet åpnes.

Ifølge eWeek er det spesifikt grafikk med gjennomsiktig 0 som lagres med gjennomsiktigheten 100, noe som gjør den usynlig.

Feilen skal allerede være rettet internt, men utsettelsen ga utviklerne også muligheten til å fikse tre andre små problemer, hvorav to involverer Mac OS X.

- Det er vårt ansvar å sikre at alt er riktig for det lanseres. En rekke ting kan skje i siste øyeblikk. Det er slik det er med åpen kildekode - du lanserer ikke før det er klart, sier Suarez-Potts.

Til toppen