BEDRIFTSTEKNOLOGI

OpenOffice.org 3.0 lagt ut for betatesting

Den første offentlige testversjonen av OpenOffice.org 3.0 lover blant annet bedre Mac-støtte.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mai 2008 - 08:43

Det har lenge vært kjent at en ny versjon av OpenOffice.org er under utvikling. Blant annet ble nyhetene presentert under Go Open-konferansen i Oslo i april.

    Les også:

Nå er den første betaversjonen av OpenOffice.org 3.0 gjort tilgjengelig. Det understrekes at dette er en testversjon hvor målet er å finne feil og mangler, men den gir også mulighet til selv å teste det som er nytt i den kommende utgaven.

OpenOffice.org 3 inkluderer en mengde nyheter. Blant at inkluderer regnearkdelen Calc en ny Solver-komponent og støtte for samarbeid om regneark gjennom deling av arbeidsboken. I tillegg er det maksimale antallet kolonner per ark nå økt fra 256 til 1024.

I tekstbehandlingsdelen Writer skal det nå være mulig å vise flere sider på samme tid mens man redigerer. Dessuten skal funksjonaliteten knyttet til notater i teksten være forbedret.

Deling av regneark mellom brukere

I både Draw og Impress skal beskjæringsfunksjonen være forbedret.

Under skallet skal OpenOffice.org 3.0 ha støtte for den kommende OpenDocument Format (ODF) 1.2-standarden. Produktet skal også kunne åpne filer laget med Microsoft Office 2007 eller 2008 for Mac. Det kommer i tillegg til støtte for de binære Office-formatene, som OpenOffice.org også har skrivestøtte for.

OpenOffice.org 3.0 vil være den første versjonen som kan kjøres på Mac OS X uten X11. Den skal være integrert med utseendet og atferden til Aqua. Samtidig introduserer den delvis VBA-støtte (Visual Basic for Applications) for denne plattformen.

OpenOffice.org 3.0 skal også være godt integrert med programmeringsgrensesnittene i Mac OS X for tilpasning til funksjonshemmede.

En mer detaljert oversikt over nyhetene i OpenOffice.org 3 beta finnes på denne siden.

Betaversjoner er kun tilgjengelig på engelsk. Den finnes til Windows, GNU/Linux, Mac OS X og OpenSolaris, og kan lastes ned fra denne siden.

OpenOffice.org 3.0 skal etter planen lanseres i september i år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.