KORTNYTT

OpenOffice.org-oppdatering på norsk

En oppdatert utgave av OpenOffice.org, som blant annet inneholder flere sikkerhetsoppdateringer, er nå tilgjengelig på norsk.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. juli 2006 - 11:00

Stiftelsen Åpne kontorprogram på norsk annonserte i dag at den har publisert .org versjon 2.0.3 på norsk på det norske nettstedet for kontorpakken. Det er stiftelsen som har regien for oversettelsen av OpenOffice.org til norsk. Den engelskspråklige oppdateringen kom i slutten av juni.

Den nye versjonen skal blant annet ha fått forbedret kompatibilitet med Microsoft Office-filer, i tillegg til raskere oppstartstid. Dette skal ikke minst gjelde regnearkmodulen Calc.

Måten programpakken behandler Java-programmer og XML-dokumenter er endret, slik at dette skjer på en sikrere måte. Metodene som tidligere er blitt benyttet anses som reelle sikkerhetshull som kan utnyttes av ondsinnede.

    Les også:

Integrasjonen med e-post skal være utvidet, slik at man kan sende blant annet Word- og Excel-dokumenter direkte fra OpenOffice.org, uten først å åpne e-postprogrammet eller konvertere til disse formatene på forhånd.

Muligheten for å styre konverteringen til PDF-formatet skal også være forbedret, blant annet i forhold til hvordan filene skal åpnes i en PDF-leser

Det skal også være forbedringer i funksjonene for orddeling og synonymordbok. Og sist, men ikke minst, skal det være inkludert en mulighet i selve programvaren for å sjekke om det er den nyeste versjonen man benytter.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.