OpenOffice skal bli mer kompatibel

Neste versjon av OpenOffice.org vil fjerne mange argumenter mot å kaste ut Office.

OpenOffice skal bli mer kompatibel
Bilde:

Mye av den framtidige funksjonaliteten til OpenOffice.org lages hos Novell og Sun. Begge selskapene tilbyr egne utgaver av kontorpakken - Suns utgave kalles som kjent for StarOffice. Mye av den funksjonaliteten som legges til i disse versjonene, finner etter hvert også veien til den vanlige utgaven av OpenOffice.org.

En av manglene i den vanlige OpenOffice.org-utgaven er full støtte for Word- og Excel-makroer, samt VBA (Visual Basic for Applications). Men bedre støtte for dette er blant de forbedringene Novell og Sun har lagt inn i sine egne utgaver.

Svenske TechWorld skriver nå at Sun kommer til å åpne opp selskapet kodebibliotek for Office-makroer, MORL (Microsoft Office Macro Runtime Library). Dette er en løsning som foreløpig er laget i Java, men som er i ferd med å bli portet til C++.

Både Suns og Novells tillegg skal ifølge TechWorld inkluderes i OpenOffice.org 2.4. Versjon 2.3 ble sluppet i september. Det er ikke klart når versjon 2.4 vil komme, men Novell oppgir ifølge TechWorld at selskapet planlegger å distribuere versjon 3.0 i midten av 2008. Så det vil skje før den tid.

TechWorld skriver videre at OpenOffice.org 3.0 også vil inkludere formelhåndtering i ODF, bedre programmeringsstøtte for blant annet X Forms, ytelsesforbedringer og penere grafer i Calc-delen.