BEDRIFTSTEKNOLOGI

OpenStreetMap har fått Bing-bilder

Tilgjengelige gjennom et nytt verktøy for kartredigering.

Redigering av OpenStreetMap med verktøyet Potlatch 2 og med flyfoto fra Bing Maps.
Redigering av OpenStreetMap med verktøyet Potlatch 2 og med flyfoto fra Bing Maps.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. des. 2010 - 08:01

Flyfoto fra Microsofts Bing Maps-tjeneste kan nå brukes som utgangspunkt for tegning av kart i den brukerskapte karttjenesten OpenStreetMap. Dette skjedde denne uken, omtrent en uke etter at Microsoft kunngjorde planene om å gjøre nettopp dette.

Flyfotoene fra Microsoft kommer i tillegg til blant annet fly- og satellittbilder fra Yahoo, som lenge har vært tilgjengelig for bidragsyterne til OpenStreetMap.

For å ta i bruk Bing Maps-materialet, må de frivillige bidragsyterne til OpenStreetMap ta i bruk en ny versjon av det Flash-baserte redigeringsverktøyet Potlatch.

Potlatch 2 ble gjort tilgjengelig på mandag denne uken og skal være skrevet om fra bunnen av. Det loves blant annet mer brukervennlig tagging, WYSIWYG-gjengivelse, vektorbaserte bakgrunnlag og mer fleksibel angre-funksjonalitet.

Alle som redigerer OpenStreetMap kan ta i bruk den nye versjonen av Potlatch ved å velge den blant de tilgjengelige redigeringsverktøyen i profilinnstillingene i karttjenesten. Det finnes også redigeringsverktøy for OpenStreet Map som ikke er nettleserbaserte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.