FORBRUKERTEKNOLOGI

Opera 10.10 gjør fildeling til en lek

Flunkende ny versjon av nettleseren er klar til nedlasting.

Bilde: Skjermbilde Opera
23. nov. 2009 - 09:26

Opera Software løfter i dag nettleserens versjon 10.10 ut av beta, og kunngjør at utgivelsen har status som ferdig.

Den store nyheten er at «Unite»-teknologien nå er del av Opera.

    Les også:

Funksjonaliteten dette gir er både nyttig og spennende. Så har da også det norske nettleserselskapet brukt store ord om nyvinningen, og gjentar dem i dagens pressemelding.

- Vi lovte at Opera Unite ville gjenoppfinne weben. Det vi egentlig gjenoppfinner er hvordan forbrukere samhandler over weben. Dette gir oss frihet til å velge hvordan vi ønsker å dele egne data, uttaler Opera-sjef Jon von Tetzchner.

Alle som har forsøkt å sende store vedlegg med e-post, og fått meldingen i retur med beskjed om at maksgrensen er overskredet, vil nikke anerkjennende til Opera Unites fildelingsfunksjon.

En egen fotodelingsapplikasjon lar deg eksempelvis dele ut flere gigabyte store filer med familie og venner.

Dette er kanskje først og fremst en gavepakke til de som ikke vet hvordan man setter opp en FTP-server, eller vet hva BitTorrent er, men som innebygget funksjon bør dette kunne appellere også til mer oppegående teknologer.

Hele musikkbiblioteket ditt skal kunne streames til en annen PC, mobiltelefon eller spillkonsoll ved hjelp av den medhørende medieavspilleren.

Unite gir nærmest endeløse muligheter til å skape nye muligheter, ifølge Opera Software.

- Ekte enhet-til-enhet kommuniokasjon vil forandre måten vil samhandler med applikasjoner og våre data. En mobiltelefon kan bli fjernkontroll for hjemmet, våre datamaskiner kan tilby innhold til venner og familie verden over, oppgir selskapet i meldingen.

Opera versjon 10.10 er gratis og kan lastes ned fra denne nettsiden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.