BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera 10 er snart klar for lansering

Bare noen få dager gjenstår.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. aug. 2009 - 14:06

Opera Software kom i dag med en første lanseringskandidat av Opera 10. Selskapet oppgir at det med dette er i rute for å lansere den nye versjonen i neste uke, nærmere bestemt den 1. september.

Lanseringskandidaten som nå er tilgjengelig på denne siden, skal være funksjonsferdig.

- Lanseringskandidaten skyver oss nærmere den endelige lanseringen av Opera 10, sier Operas sjef for desktop-produkter, Jan Standal, i en pressemelding.

- Vi har gitt e-postklienten, som er blant være mest utholdende og populære funksjoner, spesielt mye oppmerksomhet. Nå er vi nær ved å utgi den beste nettleseren i Opera lange historie, sier Standal og håper at alle som så langt har hjulpet selskapet med å teste den kommende versjonen av nettleseren, også vil bidra i denne siste fasen av utviklingen.

Den største nyhetene i Opera 10 er nok støtten for Opera Turbo, som skal bidra til raskere nedlasting av websider over smale Internett-forbindelser. Nytt er det også at fanefeltet kan dras i, slik at størrelsen på minityrbildene av innholdet på side kan endres.

Installasjonsveiviseren til Opera 10 RC.
Installasjonsveiviseren til Opera 10 RC.

Opera Speed Dial skal i større grad kunne tilpasses den enkelte bruker. Det loves også at resurskrevende tjenester som Gmail og Facebook skal kunne behandles mer enn 40 prosent raskere i den nye versjonen enn i Opera 9.6.

For webutviklere er det også interessant å vite at Opera 10 bringer med seg støtte for Web Font, RGBA/HSLA-farger og nye SVG-forbedringer.

Opera 10 skal også inkludere en nytt og mer automatisert system for installasjon av sikkerhetsoppdateringer.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.