FORBRUKERTEKNOLOGI

Opera 10 klar i bunnsolid beta

Her er nyhetene i den tredje testversjonen.

13. aug. 2009 - 11:44

Raskere surfeopplevelser og bedre stabilitet trekkes av Opera Software frem blant områdene som skal ha blitt forbedret den aller nyeste prøveversjonen av den kommende Opera 10.

Utgivelsen preges ikke av mye ny funksjonalitet i forhold til hva vi har sett i tidligere betaversjoner.

Unntaket er en ny krasjforebygging inkludert logging dersom nettleseren skulle tryne. Ifølge Opera gjør dette at du kan forvente en bunnsolid opplevelse av denne versjonen.

Det går ikke frem av kunngjøringen om denne krasjbeskyttelsen sørger for å isolere fanene slik at nettleseren overlever når én enkelt fane går ned, som kjent fra Google Chrome.

Penere

Brukergrensesnittet er ytterligere finpolert av sjefdesigner Jon Hicks, som i fjor ble hanket inn av Opera. Hicks er fra før kjent som mannen bak de lekre logoene til Firefox og Thunderbird.

- Vi har aldri tidligere utgitt så solid teknologi, som ikke bare kjører sømløst, men som er så pen å se på. Jeg er stolt av denne versjonen, og håper dere vil sette pris på en nettleser som virkelig er klar for de store oppgavene, sier Opera-sjef Jon von Tetzchner i kunngjøringen.

Mer turbo

Opera Turbo, selskapets teknologi for komprimering av tekst og bilder på websider før de overføres til nettleseren, skal ha blitt ytterligere forbedret. Særlig brukere med trege nettforbindelser kan glede seg over dette.

Det er også lagt inn støtte til sammen 38 ulike språk, flere enn noensinne.

Det norske programvarehuset har ikke funnet plass til selskapets Unite-teknologi i denne versjonen, men opplyser at de jobber med saken og at en ny Unite-beta er på trappene.

Opera 10 beta 3 kan lastes ned fra denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.