BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera 11.50 i beta

Forbedre Speed Dial med egne utvidelser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. mai 2011 - 08:31

Opera Software kom i dag med en betautgave av den kommende Opera 11.50 «Swordfish». Hovednyhetene i denne er de samme som i alfautgaven som ble gjort tilgjengelig gjennom Opera Next i begynnelsen av mai.

Dette inkluderer muligheten for å utvide Speed Dial-funksjonen med egne utvidelser med dynamisk innhold, i tillegg til dagens statiske lenker. En oppskrift på hvordan utvidelsene kan lages, finnes her. Opera Software har selv laget en værvarsel-utvidelse som er tilgjengelig her.

Den andre hovednyheten er at Opera Link nå støtter synkronisering av passord med Opera-nettlesere på andre maskiner. Fra før støtter Opera Link synkronisering av blant annet bokmerker og notater.

Speed Dial-utvidelser i Opera 11.50 beta.
Speed Dial-utvidelser i Opera 11.50 beta.

Betaversjonen inkluderer også en rekke mindre nyheter og forbedringer. I et blogginnlegg nevnes det blant annet at dersom man holde Ctrl-knappen nede mens man klikker på en lenke, så åpnes den i bakgrunnen. Det er gjort forbedringer knyttet håndteringer av faner og på andre områder.

Under skallet har presentasjonsmotoren Presto blitt oppdatert. Den skal ha utvidet HTML5-støtte, bedre SVG-ytelse og minnebruken til EcmaScript-cachen skal være justert.

Dersom man allerede har lastet ned alfaversjonen av Opera Next, vil denne automatisk oppdateres til betaversjonen ved å starte nettleseren på nytt. Betaversjonen kan også lastes ned her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.