Opera 12 kommer i 64 bits-utgave

Kan likevel benytte 32-bits plugins.

Opera 12 kommer i 64 bits-utgave

Kan likevel benytte 32-bits plugins.

Opera Software kom i går med en ny snapshot-utgave av den kommende Opera 12. En stor nyhet er det at denne nå tilbys i 64-bits utgave til Windows og Mac OS X. 64-bits Opera til Linux og FreeBSD finnes fra før.

En utfordring med 64-bits nettlesere har vært at de krever 64-bits utgaver også av nettleserplugins som Flash og Java. Det skal ikke være nødvendig i Opera, som med versjon 12 vil basere pluginkjøringen på OOPP (out-of-process plugins), noe som innebærer at pluginer kjøres i en annen prosess enn resten av nettleseren. Det skal gjøre nettleseren mer stabil, fordi en pluginkrasj ikke vil føre til at hele nettleseren henger. Dette er implementert i flere andre nettlesere allerede.

Kodenavnet til Opera 12 er «Wahoo». Det er nå klart at den vil få støtte for HTML5 Drag and Drop, bedre videostøtte og støtte for CSS Animations.

Det er også gjort endringer og forbedringer i støtten for JavaScript, DOM og SVG.

Fra før er det kjent at Opera 12 blant annet vil få maskinvareakselerert 2D- og 3D-grafikk, inkludert støtte for WebGL.

Forøvrig kom Opera Software i dag med en oppdatering til Opera 11.60. Denne utgave, 11.62, er primært en sikkerhetsoppdatering, men skal også inkludere en mengde andre feilfikser, samt en ytelsesforbedring.

    Les også:

Til toppen