Opera 3.62 klar for BeOS

Et svensk utviklingsselskap har bidratt til ferdigstillelsen av den norske nettleseren Opera til det alternative operativsystemet BeOS.

Et svensk utviklingsselskap har bidratt til ferdigstillelsen av den norske nettleseren Opera til det alternative operativsystemet BeOS.

BeOS er et operativsystem med grafisk brukergrensesnitt for industristandard PC-er. En personlig utgave ("personal edition") kan lastes ned gratis fra nettstedet til leverandøren, Be Inc. En mer funksjonsrik utgave ("professional edition") med spesielle egenskaper for lyd og video er til salgs. Den personlige utgaven er beregnet på vanlige brukere, mens den profesjonelle henvender seg til spesialister innen multimediaproduksjon. Ifølge Be er Opera den beste nettleseren for begge utgavene av BeOS.

Den første offentlige betautgaven av Opera for BeOS kom i juli i fjor.

Det svenske selskapet Hern Labs AB har vært trukket inn for å få fram den endelige utgaven. Denne kan lastes ned fra nettstedet til Opera Software AS.

BeOS-utgaven har funksjoner tilsvarende dem i versjon 3.6 av Opera for Windows: strukturert vindushåndtering, 128 biters kryptering, HTML 3.2, JavaScript 1,1, CSS1 med mer. Den norske nettleseren er anerkjent for sin helhjertede respekt for internasjonale standarder.

BeOS ligger til grunn for et annet operativsystem, BeIA, beregnet på ulike apparater med Internett-tilgang, såkalte "IA" eller "Internet appliances". Opera for BeOS varsler at en BeIA-utgave av nettleseren ikke er langt unna.

Til toppen