Opera 6.0 klar før jul

Opera melder om enorm interesse den nye versjonen av deres gratisnettleser.

Opera lanserte for to uker siden beta-versjonen av sin nye nettleser, Opera 6.0. Den nye nettleseren har en rekke nyheter, blant annet kan man velge om man vil ha nettsidene samlet i Opera eller ha separate vinduer som i Internet Explorer.

Interessen for beta-versjonen har vært enorm, forteller markedsdirektør Rolf Assev - en halv millon har villet prøve den nye utgaven. Opera stjeler trolig markedsandeler fra Internet Explorer og Netscape, for antallet aktive brukere stiger fremdeles raskt.

- Sammen med alle som laster ned Opera fra nettet, ligger dagens versjon 5 vedlagt på 10 millioner datablad-CD-plater hver måned. I forrige uke passerte vi seks millioner brukere som har installert og brukt vår nettleser minst en gang, forteller Assev til digi.no.


Den nye versjon 6.0 kommer allerede før jul. For i motsetning til versjon 5, blir det kanskje ikke flere beta-versjoner.

- Før lot vi brukere teste nye versjoner, men våre store partnere forlagte at vi laget et eget kvalitetsapparat. Det blir kanskje ikke flere beta-versjoner av 6.0 før den planlagte lanseringen på denne siden av jul, forteller Assev.

Opera tjener lite penger på gratisnettleseren for PC selv om den viser annonser. Selskapet deler den mest som en PR-effekt. Opera lever av salget til partnere som trenger en kompakt nettleser til sine maskiner.

Foreløpig går ikke selskapet i pluss, men selskapet får stadig nye avtaler. Assev vil ikke røpe noe om forhandlingene man nå er inne i.

Til toppen