BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera 7.21 klar for fire plattformer

Opera Software har nå samordnet utviklingsprosessen av Opera-nettleseren for fire av operativsystemene selskapet støtter, gjennom en samtidig lansering av den nyeste utgaven.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
14. okt. 2003 - 10:48

For Windows-brukerne er ikke Opera 7.21 noen stor oppdatering, det meste dreier seg om feilfiksing, men et par nyheter – som du kan lese om lenger ned – er likevel inkludert.

Den største nyheten i denne omgang er derimot at Opera Software har greid å samordne utviklingen av versjonene for Windows, Linux (SPARC, Intel, PPC), FreeBSD (Intel) og Solaris (SPARC), slik at Opera 7.21 lanseres samtidig for alle fire.

    Les også:

For brukerne av FreeBSD og Solaris er derfor oppdateringen en stor nyhet. Dette er den første endelige utgaven for disse plattformene siden versjon 6.12, noe som betyr at all den nye funksjonaliteten i versjon 7 av nettleseren nå kommer brukerne av disse operativsystemene til gode. Tidligere har bare en betautgave av Opera 7.20 vært tilgjengelig.

Den samtidige lanseringen er blitt mulig fordi selskapet ikke lenger lager nettleseren for Windows først og deretter porter den til de andre plattformene. I stedet er hele utviklingsprosessen gjort uavhengig av plattform.

Helt nytt i versjon 7.21 er en angrefunksjon (Undo). Hvis brukerne lukker et vindu ved en feiltagelse, skal man enkelt kunne åpne vinduet på nytt med det samme innholdet ved å gå til en ny oversikt over hvilke vinduer som er blitt lukket (Closed). I tillegg har Opera Software gjeninnført Kiosk-modus i Opera. Dette ble innført i Opera 6, men har vært fraværende i Opera 7. Kiosk-modus innebærer at en del funksjonalitet, for eksempel menyer og nedlasting av filer, blokkeres for å hindre at brukerne gjør uønskede ting.

Opera 7.21 kan lastes ned fra denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.