Opera 8 klar for flere smarttelefoner

Opera Software har gjort klar Opera 8 for nok et operativsystem.

Opera Software har gjort klar Opera 8 for nok et operativsystem.

Opera Software annonserte i dag at selskapet har publisert en ny versjon av selskapet mobilnettleser for Symbian S60, som benyttes i mange smarttelefoner. Ifølge Symbian finnes det 48 mobiltelefoner på markedet som støtter selskapets operativsystemer. 12 av disse er designet for 3G-nettverk.

Til nå har brukerne av disse måtte greie seg med versjon 6.20 av nettleseren.

Motoren i Opera 8 for Symbian S60 er den samme som finnes i PC-utgavene. For brukerne av Symbian S60 skal dette bety bedre støtte for JavaScript og DOM, bedre hastighet og funksjonalitet, samt støtte for mer avanserte mobiltjenester fra mobiloperatørene.

Den nye utgaven støtter også Operas Small-Screen Rendering (SSR), som reformaterer websider slik at de blir mer leselige på små skjermer. Den nye nettleseren støtter også fireveis navigasjon med rask rulling, noe som skal gjøre nettlesingen mer effektiv på små skjermer. Brukerne kan dessuten velge mellom to gjengivelsesnivåer, Quality og Speed. Den førstnevnte beholder mer av de originale fargene, designet og layouten enn tidligere utgaver av SSR, mens i Speed-modus vil gjengivelsen av sidene være mer grunnleggende, men 25 prosent raskere, hevder Opera Software.

En testutgave av Opera 8 for S60 med begrenset levetid kan lastes ned fra denne siden. Fullversjonen koster for tiden 177 kroner. Brukere av Opera 6.20 vil ifølge Opera Software motta en gratis oppgradering.

    Les også:

I slutten av juni annonserte Opera Software at Opera 8 var klar for smarttelefoner basert på Windows Mobile.

Til toppen