Opera 9.5 ferdig med betaperioden

Opera Software skal snart lansere Opera 9.5, men fortsatt gjenstår noe testing.

Opera 9.5 ferdig med betaperioden

Opera Software skal snart lansere Opera 9.5, men fortsatt gjenstår noe testing.

Lanseringen av Opera 9.5 er rett rundt hjørnet, men fortsatt gjenstår tydeligvis noe testing. I går slapp Opera Software en lanseringskandidat (RC), den første offentlige testversjonen siden beta 2-utgaven ble sluppet i slutten av april.

    Les også:

Lanseringskandidater er i utgangspunktet testversjoner som utgis for å sikre at de siste endringene holder mål. Gjør de det og det ikke oppdages andre vesentlige feil under testperioden, vil lanseringskandidaten og den lanserte utgaven være identiske, kanskje bortsett fra versjonsnummeret.

RC-utgaven av Opera 9.5 inkluderer blant annet stabilitetsfikser og rettelser til feil både over og under skallet. En oversikt finnes på denne siden. Nedlastingslenker til Windows, Mac og Unix-lignende systemer finnes nederst på siden.

Det opplyses om at 9.5 RC-utgaven for Windows i utgangspunktet vil erstatte eventuelle tidligere utgaver av Opera.

Når det gjelder støtte for webstandarder, har det også blitt gjort framskritt. Opera 9.5 RC greier 83 av de 100 deltestene i Acid3-testen. Beta 2-utgaven greide 78, men Opera skal ha laget en intern utgave som greier alle deltestene.

Opera 9.5 inkluderer en rekke nyheter, blant annet løsninger som skal sikre brukeren mot webdistribuert skadevare, mulighet for å søke i innholdet til tidligere besøkte websider i adressefeltet, støtte for JavaScript-debuggeren Dragonfly og Opera Link for synkronisering av bokmerker mellom Opera-klienter på forskjellige enheter.

    Les også:

Til toppen