BEDRIFTSTEKNOLOGI

Opera 9.5 slo Firefox 3 på målstreken

2 års ventetid er over. Opera er klar med sin nye nettleser.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. juni 2008 - 10:43

Bare to dager etter at Opera Software slapp en lanseringskandidat av Opera 9.5, kunngjorde selskapet i dag at den nye nettleseren er offisielt lansert. Dette er den første store oppdateringen siden Opera 9 ble sluppet i juni 2006.

Opera har dermed greid å komme Mozilla i forkjøpet med en ny nettleser. Mozilla kunngjorde i går at Firefox 3 kommer tirsdag i neste uke.

- Opera 9.5 representerer kulminasjonen av å bruke to år på å lytte til brukermiljøet vårt og til å omforme nettleseren vår til å legge til funksjonalitet og egenskaper som brukerne har bedt om, sier Jon von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software, i en pressemelding.

    Les også:

Opera 9.5 inkluderer en mengde nyheter, både over og under skallet. De viktigste inkluderer Opera Link, som gjør det mulig å synkronisere bokmerker mellom nettleseren på ulike maskiner og Opera Mini på mobiltelefonen. I tillegg til bokmerkene, synkroniseres også Speed Dial-innstillingene og notater, for eksempel handlelister, som brukerne kan lage med Opera 9.5.

Quick Find sørger for å indeksere alle websider brukeren leser. Gjennom adressefeltet kan brukeren senere søke etter hvilket som helst ord eller uttrykk og få vite hvilken side man har sett dette tidligere.

Brukergrensesnittet i nettleseren har fått en oppfriskning med klarere linjer og ikoner, i tillegg til at flere elementer har blitt endret for å framstå som mer intuitive. Brukeren kan også velge mellom plattformspesifikke skins, slik at nettleserens utseende blir mer tilpasset utseendet til operativsystemet.

Mange webtrusler avhenger lite av hvilken nettleser man benytter. Opera 9.5 inkluderer løsninger som skal hindre svindelforsøk gjennom phishing, men også beskytte mot ondsinnet, webdistribuert programvare. Løsningen er basert på data og teknologi fra både Haute Secure, Netcraft og PhishTank.

Opera Software lover dessuten bedre ytelse på områder som e-post, RSS-feeder og i visningen av websider.

En komplett oversikt over endringene siden Opera 9.27 finnes på denne siden.

Opera 9.5 er tilgjengelig for blant annet Linux, Mac og Windows på over 30 språk via denne siden. Flere språk skal bli lagt til i løpet av kort tid.

Opera 9.5 med Quick Find.
Opera 9.5 med Quick Find.
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.