Opera 9.6 utfordrer Google Chrome på ytelse

Opera trimmer motoren, og lanserer nyvinningen Opera Scroll Marker.

Opera 9.6 utfordrer Google Chrome på ytelse

Opera trimmer motoren, og lanserer nyvinningen Opera Scroll Marker.

Opera Software lanserte i dag versjon 9.6 av selskapets nettleser. Denne versjonen av Opera har vært tilgjengelig i en betautgave siden midten av september.

God ytelse har alltid vært et av Operas viktigste salgsargumenter, og med 9.6 lover de en kraftig forbedring i forhold til 9.5 - en nettleser som har vært kjent for å være rask.

Ytelse er et av de viktigste argumentene til Google Chrome, og Operas nylansering kan derfor ses på som en utfordring til giganten fra Mountain View i Silicon Valley.

I tillegg til raskere lasting av websider og generelt raskere respons, inkluderer Opera 9.6 flere nyttige nyheter.

Blant annet er synkroniseringsteknologien Opera Link blitt utvidet til også å dekke favoritt søkemotor og nettleserhistorikken. Fra før har Opera Link støttet blant annet notater, bokmerker og innstillinger for Speed Dial og personlig felt, slik at disse brukerdataene kan automatisk synkroniseres mellom ulike maskiner brukeren benyttes.

E-postdelen Opera Mail inkluderer nå en modus som skal gjøre det raskere å motta e-post dersom maskinen er koblet til et nettverk med begrenset båndbredde. I tillegg skal det nå være enklere for brukeren å sortere e-posttråder etter viktighet.

Det skal nå også være mulig å se innholdet i en RSS-feed allerede før man abonnerer på den eller bokmerker den.

Opera 9.6 inkluderer også Opera Scroll Marker. Når man leser en lang webside og må scrolle nedover for å lese videre, kan man fort miste oversikten over hvor i teksten man var kommet.

Opera Scroll Marker er en delvis gjennomsiktig markør som legges over websiden på det stedet som var nederst i vinduet før man scrollet. Normalt er denne funksjonen deaktivert i Opera 9.6, men den kan aktiveres fra innstillingspanelet, eventuelt ved å skrive «opera:config#UserPrefs|EnableScrollMarker» i adressefeltet. Verdien 0 tilsier at funksjonen er skrudd av, med verdien 1 vises markøren bare når man når toppen eller bunnen av en side, mens verdien 2 sørger for at markøren alltid vises etter at man har scrollet.

Opera Scroll Marker viser hvor du var på siden før du scrollet.
Opera Scroll Marker viser hvor du var på siden før du scrollet.

Opera 9.6 innfører også støtte for ytterligere en håndfull språk. Nettleseren støtter nå også indonesisk, ukrainsk, estlandsk, hindi og tamilsk.

Opera 9.6 er tilgjengelig for Windows, Mac og Linux via denne siden.

    Les også:

Til toppen